Als je leven in duigen valt

God redt

De kinderen van Kare en zijn vrouw hadden erg veel last van angsten en nachtmerries. Het leek alsof ze het Kwaad zelf zagen en Kare en zijn vrouw zagen hoe de kinderen eronder leden. Via een pastor uit het dorp kwamen ze terecht op een Bijbelstudie van Project Philip. Door gebed en Bijbelstudie leerden ze God kennen en zagen ze hoe Hij helpt en redt.

Het Kwaad zien

“Het volgende gebeurde er met mijn familie,” vertelt Kare. “Onze kinderen werden bang en konden steeds slechter slapen. Het leek alsof ze het Kwaad zelf zagen.” Kare en zijn vrouw raakten hierdoor  hun levensvreugde en zagen hoe hun kinderen eronder leden. Gespannen en onzeker wat hij moest doen hoorde Kare van een pastor uit het dorp. “Hij geloofde in Jezus en ik bedacht me dat hij ons misschien wel kon helpen,” herinnert hij zich. “We vroegen hem bij ons thuis te komen en vertelden hem over het lijden van onze kinderen.”

“Hij luisterde geduldig en vertelde ons over Jezus. Hoe Jezus mensen in problemen kalmeert, en mensen helpt en geneest en dat ook met ons wilde doen,” zegt Kare. “Hij vertelde ons over vergeving en ons leven aan Christus Jezus te geven. Begin maar te bidden voor je gezin, zei hij, want alleen God kan redden.”

Levens veranderend

De daaropvolgende weken bleef de pastor terugkomen naar Kare’s huis en begonnen ze met behulp van een Project Philip Bijbelstudie Gods Woord te bestuderen. “We kregen voor het eerst van ons leven zoveel grote en prachtige dingen te horen over God en verlossing,” vertelt Kare enthousiast, “en toen heb ik mijn broer ook uitgenodigd met zijn gezin. Waarop de Pastor zelfs een kinderbijbelstudie kon beginnen van project Philip.”

Toen begon de situatie te veranderen voor Kare en zijn gezin. “We hebben gebeden en Gods Woord bestudeerd en toen zijn onze levens veranderd,” vertelt hij. “Het was echt verbazingwekkend voor ons. En wonderlijk. We hebben zeker gezien hoe God ons geholpen heeft.”