Daar waar geen kerk is

‘Op een ochtend reed ik op een brommer en was op weg naar een afgelegen gebied in het oosten van India,’ vertelt Saadhin. In dit gebied liggen meer dan 140 kleine dorpjes, maar er is niet één kerk! ‘Na weken van gebed en Church Planter Training trok in naar dit gebied. Daar wilde ik graag een gemeente stichten.’ Wat er toen gebeurde is geweldig.

Heeft u al over Jezus gehoord?

‘Toen ik rondreed sprak ik met veel mensen, de ene persoon na de andere. Ik bleef steeds verder rijden en kwam steeds meer mensen tegen. Zo kwam ik een schoenmaker tegen die onder een boom zat te werken. Ik vroeg hem of hij  weleens over Jezus had gehoord en hij antwoordde: ‘Nee.’

Saadhin ontdekte dat dit de eerste keer was dat er iemand in dit dorp in India over Jezus Christus en het Evangelie hoorde. En ondanks dat hij eerst niet inging op de uitnodiging om Jezus te volgen, bleven Saadhin en de schoenmaker toch in gesprek over Jezus Christus. Saadhin kwam de maanden daarna regelmatig in het dorp om verder te praten. ‘En prijs de Heere, op een dag zei de schoenmaker dat hij Jezus wilde aannemen als zijn Heere en Heiland,’ vertelt Saadhin.

Tijd, gebed en een nieuwe kerk

‘We begonnen met Project Philip Bijbelstudies in het huis van de schoenmaker, samen met zijn dochter en vrouw. Zij kwamen al snel ook tot geloof. We bleven Gods Woord bestuderen.’ Om een gemeente te stichten was toestemming nodig van de leider van het dorp, maar hij zei ‘nee’. ‘Hij zei dat hij geen andere, buitenlandse religie accepteerde in zijn Hindoe dorp,’ vertelt Saadhin.

‘Het kostte tijd en gebed, maar na twee maanden zag de leider van het dorp de veranderingen in het leven van de schoenmaker en zijn gezin. Hij hoorde van andere gezinnen die tot geloof waren gekomen hoe hun leven veranderd was. Daarom gaf hij toestemming om een gemeente te stichten. Inmiddels bestaat de gemeente uit 20 leden, die regelmatig hun vrienden meebrengen. We gaan vier mensen dopen en het hele dorp komt kijken om te zien wat er gebeurt.’