Tralies houden Gods Woord niet tegen

Justine groeit op in een ongelovig gezien dat op het platteland woont. Ze zijn afhankelijk van de opbrengst van het land om rond te komen. Als tiener helpt hij zijn ouders voor en na schooltijd mee op het land. Hij rond zijn school niet af omdat er geen geld is om zijn schoolgeld te betalen.

Hij vertrekt naar Zuid-Afrika in de hoop daar een beter leven te vinden. Justine reist zonder paspoort en wordt gearresteerd en teruggestuurd naar Mozambique. Om aan geld te komen steelt hij samen met een vriend een koe. Ze doden het dier en verkopen het vlees.

De eigenaar van de koe ontdekt wie het dier gestolen en gedood heeft en gaat naar de politie. Justine en zijn vriend worden opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf.

In de gevangenis draait Project Philip van Bible League. Justine wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het Bijbelstudieprogramma. Daar leert hij over het Woord van God. “Ik heb geleerd dat ik een zondaar ben, maar dat Gods liefde groter is dan mijn zonden. Toen ik mijn eerste Bijbel kreeg was dat besef zo sterk dat ik in huilen uitbarstte. De Bijbel is een waardevol boek dat recht tot mijn hart spreekt.”

Tijdens het programma veranderen levens. “Ik wil nooit meer leven zonder God. Hij heeft Zijn Zoon gegeven om mij te verlossen van het duister. Dat heb ik geleerd tijdens het Bijbelstudieprogramma. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor het programma.”

“Ik hoop dat God mij kan gebruiken om het Evangelie te verspreiden en dat mijn getuigenis anderen zal helpen. Ik bid dat God mijn geloof wil laten groeien, zodat ik mijn ouders het Evangelie kan vertellen als ik uit de gevangenis kom. Zodat zij ook de rust en vrede kunnen ervaren die ik ervaar sinds ik mijn leven aan Jezus heb gegeven. Ik ben een nieuwe schepping, ik ben een kind van God.
En hoewel ik in de gevangenis zit, ben ik geen gevangene. Ik ben een vrij kind van mijn Vader in de hemel!”