Geen titel

Leestijd: 1 minuut

‘’Ik wil de hele gevangenis veroveren voor Jezus Christus!’’ Aan het woord is Moses, een Keniaanse gevangene. Je leest straks meer over de uitzichtloze situatie waar hij in belandde en hoe daar op een wonderlijke manier verandering in kwam. In de gevangenis deed Moses mee aan Bijbelstudielessen en leerde hij God kennen. Nu gunt hij dat al zijn medegevangenen! Niet alleen in Kenia, maar in allerlei gevangenissen wereldwijd willen we 3.500 gevangenen betrekken bij Bijbelstudielessen en een eigen Bijbel geven. En dat is gelukt! Bedankt voor je betrokkenheid.

100%

Wachten tot je opgehangen wordt
Moses zit niet voor niets in de gevangenis. ‘’Ik sloot me aan bij een bende. Na 3 jaar werd ik gearresteerd voor een gewelddadige overval en werd ik ter dood veroordeeld.’’ Zijn vrolijke gezicht betrekt als hij hierover vertelt en zijn ogen vullen zich met tranen. Moses is op een vreselijke plek beland. Kamiti is een gevangenis op het platteland van Kiambu in Kenia. Er zijn meer dan 2 keer zoveel gevangenen dan er passen. Regelmatig zijn er geweldsuitbarstingen. De kans dat je een besmettelijke ziekte oploopt is groot. Het is afschuwelijk om te midden van deze omstandigheden te wachten op het moment dat je opgehangen wordt.

Verandering in een uitzichtloze situatie
Luisterend naar Moses’ verhaal wordt duidelijk dat God zijn leven compleet heeft veranderd. De doodstraf is inmiddels omgezet naar levenslang vanwege goed gedrag. Sterker nog, volgens de Keniaanse grondwet komt hij in aanmerking voor een presidentieel pardon! Moses vertelt wat er in zijn leven is gebeurd: ‘’In de gevangenis sloot ik me aan bij een Project Filippus Bijbelstudiegroep. De Bijbelstudie heeft me enorm geholpen! Aan het eind kreeg ik een eigen Bijbel. Ik lees er nu elke dag uit, ook samen met andere gevangenen. Ik nodig ze uit om ook mee te doen met Project Filippus. Ik wil de hele gevangenis veroveren voor Jezus Christus!’’

Het verhaal van Moses laat zien dat God de uitzichtloze situatie van gevangenen kan veranderen. Dat er hoop is voor hen. Dat Hij ze een nieuwe kans wil geven. Nu gaan we 3.500 gevangenen wereldwijd die hoop geven door ze te betrekken bij Project Filippus en een eigen Bijbel te geven!