Alfabetisering in China

Het wordt steeds moeilijker om in China Gods Woord te verspreiden. Voor evangelisatieprojecten zit de deur potdicht. De Alfabetiseringscursus biedt hier een onverwachte opening voor het Evangelie, daar getuigt het onderstaande verhaal van Mei-Lan van.

Diep ongelukkig, zo voelt Mei-Lan zich. Om te overleven doen zij en haar man elke dag 16(!) uur zwaar werk. Zorgen voor hun zoontje kunnen ze dan ook niet. Hij woont daarom bij zijn oma, 1200 kilometer verderop. Als ze genoeg geld verdienen, lukt het net om één keer per jaar op bezoek te gaan. Maar als de inkomsten tegenvallen, zien ze hun kind soms twee jaar niet.

Als Mei-Lan op een dag wordt uitgenodigd voor een kerkdienst bedankt ze vriendelijk. Ze wil niet, omdat ze God en mensen niet vertrouwt. Het leven is al zwaar genoeg. Maar als ze een tijd later hoort dat ze ergens gratis Engels kan leren, besluit ze om te gaan. Misschien kan ze dan ander werk vinden!

Tijdens de cursus is Mei-Lan vooral onder de indruk van de vriendelijkheid en de liefde van de docenten. ”Deze mensen waren volgelingen van Jezus Christus en hun houding maakte diepe indruk. Ik wilde er meer van weten, ik wilde ook zo worden! Toen ik weer werd uitgenodigd voor de kerk twijfelde ik geen moment. Tijdens de kerkdienst heb ik veel gehuild, maar tegelijk voelde ik een grote vrede en vreugde in mijn hart.”

De cursisten leren tijdens de Alfabetiseringscursus Engels te lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. Nadat ze de cursus succesvol hebben afgerond, krijgen ze een eigen Bijbel.

Inmiddels is Mei-Lan tot geloof gekomen. Ze heeft hoop gevonden in haar leven, iets waar ze al lang niet meer op rekende. Help je mee om meer Chinezen te bereiken met de hoopvolle boodschap van het Evangelie? Voor €12 kunnen wij iemand al de Alfabetiseringscursus inclusief eigen Bijbel aanbieden!