Project Filippus in Bangladesh

‘’Hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt?’’


Het antwoord op Paulus’ vraag is: niet. Als niemand je over Jezus vertelt zal je niet tot geloof komen. Veel dorpsgenoten van de 24-jarige gemeentestichter Paidro Mro kennen het Evangelie niet. Hij voelt zich geroepen om hen over Jezus te vertellen. Help jij hem aan de Bijbels en het Bijbelstudiemateriaal dat hij daarvoor nodig heeft?

Paidro woont met zijn vrouw en kinderen in een afgelegen dorp in de heuvels van Bandarban, in Bangladesh. Door de slechte wegen is het gebied moeilijk bereikbaar. Hij vertelt: “Vanaf het meest nabijgelegen dorpje moet je twee uur lopen en twee uur varen om ons dorp te bereiken. Voor veel inwoners is het moeilijk om te overleven. Er is geen elektriciteit en er is geen markt in de buurt. Mensen zijn afhankelijk van de verbouw van gember en kurkuma. Hun inkomen hangt af van de opbrengst van de oogst.” Paidro heeft als kind alleen de basisschool afgerond. Zijn vrouw is zelfs helemaal niet naar school geweest.

Hij komt uit een boeddhistische familie. “Vroeger was ik heel fanatiek. De cultuur die bij dit geloof hoort had grote invloed op mijn leven. Desondanks had ik allerlei slechte gewoontes. Ik rookte en dronk veel alcohol met mijn vrienden.’’ Maar op een dag kwam daar verandering in. Paidro ontmoette een voorganger met wie hij aan de praat raakte. “Hij vertelde me het Evangelie en beantwoordde mijn vragen. Hij nam de tijd voor me en bad zelfs met me. Ik werd geraakt door de liefde van de Heere Jezus en raakte overtuigd van mijn zonden. Ik verlangde ernaar om verlost te worden en kwam tot geloof in Jezus, mijn Verlosser.’’

“Mijn ‘reis’ als christen begon en ik werd gedoopt. Ik voelde me geroepen om het Evangelie ook met anderen te delen. Ik volgde de Gemeentestichter Training van Bible League en leerde het Evangelie te delen en Bijbelstudies te leiden. Inmiddels heb ik het Evangelie al met vijf dorpsgenoten gedeeld en ze zijn heel enthousiast!’’

Voorzie jij Paidro van Bijbelstudiemateriaal, zodat hij het Evangelie verder kan verspreiden in zijn omgeving? Voor €6 kan Paidro al een dorpsgenoot aan een Bijbel en Bijbelstudiemateriaal helpen. Voor €72 kan hij zelfs een hele Bijbelstudiegroep voorzien!