Heel Barcelona is bereikt!

Barcelona heeft meer dan 1,6 miljoen inwoners. Dat is ongeveer 2 keer zo veel als Amsterdam. In het afgelopen jaar wisten we deze ongelofelijke hoeveelheid mensen te bereiken met het Evangelie. Sterker nog: wereldwijd hebben we in 2020 zelfs bijna 1,8 miljoen mensen bereikt met het Goede Nieuws!

Het is nog niet eens een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Dat gebeurde op 27 februari. Al snel was het hek van de dam en verspreidde het virus zich door het hele land. Geen land ter wereld ontkwam aan het virus. Halverwege december gold voor heel de wereld code oranje, waardoor er alleen nog noodzakelijke reizen mogelijk waren.

We hebben ons dit jaar veel zorgen gemaakt over onze bediening. Hoeveel ruimte was er door alle maatregelen en beperkingen nog om mensen te bereiken met het Evangelie? In 2019 bereikten we meer dan 2,1 miljoen mensen, maar we hielden er ernstig rekening mee dat het dit jaar wel eens de helft kon zijn. We zijn dan ook enorm verwonderd en dankbaar dat we ondanks alles toch nog bijna 1,8 miljoen mensen over Jezus konden vertellen in 2020! Zoals één van onze bestuursleden onlangs terecht zei: ‘’God heeft onze zorgen beschaamd!’’.

Op de afbeelding zie je in één oogopslag wat we onder Gods zegen konden bereiken het afgelopen jaar. We zijn in de eerste plaats Hem daar enorm dankbaar voor. Maar in de tweede plaats zijn we ook jou erg dankbaar voor je financiële en/of gebedssteun. Als die steun er niet was geweest hadden er zeker minder mensen het Goede Nieuws gehoord. Namens alle medewerkers van Bible League Nederland, maar in het bijzonder namens iedereen die door jou het afgelopen jaar God leerde kennen: heel hartelijk bedankt! Ook namens Mariglen uit Albanië, die het volgende zei:

‘’Ik ontdekte dat God me nooit alleen had gelaten, ook al was ik van Hem weggelopen. Toen de Bijbelstudie was afgerond kreeg ik een Bijbel. Ik las er in op elk vrij moment dat ik had. Het Woord van God heeft mijn leven veranderd. Ik voel me nu vrij en vol van hoop!’’