Hoop voor Mozambique

Geeft u onze broeders en zusters in Mozambique weer hoop?

Afgelopen april werd zuidelijk Afrika getroffen door de orkanen Idai en Kenneth. De beelden van het natuurgeweld staan ongetwijfeld nog op uw netvlies. Onlangs kregen wij een dringend verzoek om hulp van Jaime Alberto Guite, directeur van onze partner in Mozambique:

“Namens de mensen in Beira wil ik graag de donateurs van Bible League vragen om ons te helpen. De bevolking van Beira is heel ernstig getroffen door orkaan Idai. Tenminste 800.000 Mozambikanen zijn het slachtoffer geworden van dit natuurgeweld. Deze mensen zijn echt alles kwijtgeraakt. Hun huizen, kleding, eten, Bijbels, etc. Zelfs hun hoop.”

De verwoesting in Mozambique is enorm. Volgens Jaime heeft orkaan Idai alleen al de grote havenstad Beira, met meer dan een half miljoen inwoners, voor 90% verwoest! Ook de kerken in Beira en omgeving zijn verwoest. Mensen hebben daardoor geen plek om samen te komen en troost te vinden in Gods Woord. Ook is er dringend behoefte aan ten minste 5000 Bijbels:

“Natuurlijk zijn de eerste levensbehoeften heel belangrijk, maar we mogen het Woord van God niet vergeten. Dat is het enige middel waardoor mensen weer nieuwe hoop krijgen. Van kerken in Beira krijgen we de vraag om tenten, die ze tijdelijk kunnen gebruiken voor hun samenkomsten. Het is indrukwekkend om te zien dat mensen in deze ogenschijnlijk hopeloze situatie het aangezicht van God zoeken om Hem te prijzen.”

Wij vragen u, samen met Jaime, om hulp en gebed voor deze noodsituatie. Jaime eindigt zijn brief met een dringende oproep die we aan u voorleggen:

“Willen jullie ons alstublieft helpen, vergeet ons niet in jullie gebed! Heel veel mensen hebben de hoop in hun leven verloren! Ik ben ervan overtuigd dat het daarom heel goed is om mensen weer een Bijbel te geven om hen weer hoop te geven, want in de Bijbel vinden we antwoorden op onze levensvragen. Namens de broeders en zusters in Beira: heel hartelijk dank voor uw steun!”

Ja, ik wil hoop geven!