Project Filippus in Rusland

In Rusland is grote behoefte aan de hoopvolle boodschap van het Evangelie. Daarom zijn we een Bijbelactie gestart waarmee we na de lockdown 6.000 mensen aan een eigen Bijbel willen helpen. Er zijn inmiddels al 6.534 Bijbels gegeven, dus het doel is ruimschoots bereikt! Hartelijk dank voor je steun!

109%

‘’Veel mensen in Rusland kennen het christendom, maar begrijpen de inhoud niet. Ze volgen Jezus niet. Er is grote behoefte aan Bijbels en Bijbelstudies in mijn land.’’

Aan het woord is Slava uit Rusland. Hij werkt bij een organisatie die we sinds kort onze partner mogen noemen. Het is heel bijzonder dat we in Rusland van start gaan. Vanwege de strenge wetgeving voor buitenlandse organisaties is zoiets alleen mogelijk in samenwerking met een betrouwbare, lokale partner. We zijn God dankbaar dat we via deze samenwerking het Evangelie kunnen verspreiden in Rusland.

Met Project Filippus willen we mensen in Rusland bereiken met de hoopvolle boodschap van het Evangelie. We beginnen in Moskou. Mensen krijgen een eigen Bijbel, leren het Evangelie kennen en geven het weer door. Uiteindelijk willen we op plekken werken waar anderen niet komen en mensen bereiken die onder moeilijke omstandigheden leven. Dat kan via onze partner die in grote delen van het land werkt.

Slava vertelt: ‘’Hoewel er nog geen vervolging is, zijn wetten rondom evangelisatie strenger dan ooit. Toch is Project Filippus heel geschikt om in Rusland uit te voeren, omdat mensen in kleine groepjes samenkomen en daarna zelf in hun eigen omgeving het Woord weer doorgeven.”

In Rusland zijn al meer dan 630.000 besmettingen met het Coronavirus gemeld. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal nog veel hoger. Het openbare leven is hierdoor grotendeels tot stilstand gekomen. Angst en onzekerheid houden ook daar de bevolking in hun greep. Mensen verlangen naar hoop en zekerheid. En dat kan alleen Gods Woord hen bieden. Na de lockdown willen we dan ook zo snel mogelijk van start.