Kerkopbouw

Via een magazine meldt Deepak Thapa zich aan voor een Bijbelstudieprogramma. Teksten als Openbaring 3:20: “Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop.” en Johannes 14:6 “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.” raken zijn hart.

Hij sluit zich aan bij een kerk die op een afstand van 4 uur lopen ligt. Hij is de eerste christen in zijn dorp. Hij wil niet meer meedoen aan Hindoe-rituelen en zijn ouders zijn woest op hem. Hij valt buiten de familie en heeft soms zelfs niet genoeg te eten.

Deepak besluit naar een Bijbelschool te gaan in de hoofdstad. Na een jaar rondt hij de Bijbelschool af en gaat terug naar zijn familie. Zijn ouders dwingen hem te kiezen voor zijn familie of Jezus Christus. Afscheid nemen van Jezus Christus kan hij niet, dus vertrekt hij bij zijn familie. Deepak gaat in het buitenland werken in de gaswinning. Als hij weer terug is maakt hij de keuze om fulltime te gaan evangeliseren.

Na een aantal weken zijn drie inwoners uit zijn dorp tot geloof gekomen. Na zeven maanden heeft zijn Bijbelstudiegroep twaalf leden. In de kerk waar Deepak naar toe gaat, zien ze dat hij het in zich heeft om ‘church planter’ te zijn. Daarom mag hij de church planter training van Bible League volgen. Inmiddels is er een kerk gesticht met 25 leden en een aantal losse bezoekers. Deepak heeft de visie om meer kerken te stichten in de regio.