Mozambique: Bijbels voor weeskinderenBijbels voor weeskinderen openbaren de Vader

Bijbels voor wezen - het lijkt misschien niet de grootste nood voor de hongerende kinderen van Afrika. Toch heeft Afrika meer weeskinderen dan elk andere continent op aarde: bijna 42 miljoen. In Mozambique is de lokale kerk bij uitstek geschikt om deze weeskinderen liefde te tonen.

We danken God voor de redding van duizenden Afrikaanse straatkinderen die eens de steden en dorpen van Mozambique bevolkten. Doelloos, hongerig, verlaten, eenzaam.

Bijbelse principes leren

Nu, via Project Philip voor kinderen, krijgt ons programma snel bekendheid door heel Mozambique. Instellingen die zorg dragen voor weeskinderen werken samen met ons om deze kinderen begeleiden naar een leven dat is gebaseerd op bijbelse principes - om ze tot Jezus Christus te leiden...

Zorgen voor weeskinderen

Bijbels verstrekken voor weeskinderen en ze in aanraking brengen met het Woord van God begon als een klein project, maar is enorm gegroeid. Inmiddels zijn er duizenden kinderen bij betrokken. "We begonnen met drie bedieningscentra," zegt onze nationale directeur. "In Maputo, Matola en Beira. We werken samen met weeshuizen en lokale scholen om Project Philip in te zetten onder kinderen en jongeren. In slechts een jaar hebben 3.337 kinderen de Bijbelstudie afgerond en hun eigen Bijbel ontvangen."

Met heel hun hart zeggen deze weeskinderen "Dank u wel!"

We mogen God samen prijzen, dat deze weeskinderen de liefde van een hemelse Vader ervaren - velen voor de allereerste keer.