bijbel kostbaar geschenk voor kinderen ecuadorDe Bijbel: een kostbaar geschenk voor kinderen Ecuador

Het kleine schoolgebouwtje aan de rand van het Andesgebergte zat volgepropt met meer dan honderd kinderen. Degenen die het niet gelukt was binnen te komen, probeerden door de zonnige ramen naar binnen te gluren. Ze waren allemaal lopend gekomen, sommige van heel ver, om de wekelijkse Bijbelles bij te wonen. De moeders zaten in de buurt te luisteren terwijl de kinderen aan het zingen waren en hun Bijbelteksten opzeiden.

De kinderen zaten geboeid te luisteren naar het verhaal van Jezus en zijn ontmoeting met de vrouw bij de bron. De kinderen, die allemaal in de bergen woonden, konden zich goed inleven in iemand die dorst heeft. Aan hun rode wangen kon je duidelijk zien dat er altijd wind is in de bergen.

Na het verhaal kregen 35 kinderen een eigen kinderbijbel omdat ze in de afgelopen maanden hun Bijbellessen afgerond hadden. De kinderen namen hun Bijbel als een schat in ontvangst. Toen de les afgelopen was renden ze niet, zoals de anderen, naar buiten om te spelen maar gingen ze ergens zitten en bladerden ze door het prachtig geïllustreerde boek.

“Deze kinderen lopen elke zaterdag hele afstanden,” vertelt Mary, de lerares, die opgeleid is door Bible League. “Dit zijn de eerste Bijbels die hun huis in komen; in de gezinnen waaruit ze komen is geen geld om er een te kopen,” vervolgt ze. “En deze kinderen zullen hele gezinnen tot Christus leiden. Het zijn de toekomstige voorgangers en kerkelijke leiders van Ecuador.”