India_Amir_getuigenis"Die God moet ik ervaren!"

Christenen maken minder dan 2% uit van de bevolking van Maharashtra, de deelstaat van India waar Amir woont. En van dit kleine percentage is het grootste deel waarschijnlijk slechts christen in naam. Het geloof in vele goden is de gewoonste zaak in heel India, maar Amir had zijn rug toegekeerd aan het geloof in welke god dan ook...

Amirs hart was koud jegens de christenen in zijn dorp die probeerden om de boodschap van het Evangelie met hem te delen. Amir had een ervaring nodig, geen uitleg.

Op een dag had Amir een discussie met een christen die getraind was door Bible League. "Hij vertelde me over God, en ik wilde dat hij zijn beweringen zou onderbouwen met harde bewijzen."

De christen gaf Amir een Bijbelstudieboekje zodat ze samen op zoek konden naar het bewijs voor God. "Ik pakte het boekje en begon te lezen en antwoorden op te schrijven," vertelt Amir. "Terwijl ik dit deed, ontdekte ik dat er veel verhalen waren over een man, genaamd Jezus Christus. Ik zei tegen mezelf: ‘als Hij de ene, ware God is, dan moet ik Hem ervaren.’"

Terwijl Amir bleef lezen gebeurde er iets. Gods Woord drong door in zijn ziel, en ieder woord raakte hem diep in het hart. God had Amirs aandacht getrokken...

Met nadruk vroeg Amir de christen om hem meer te vertellen over die Jezus, over Wie hij had gelezen in de Bijbel.

"De christen legde me uit dat als ik mijn leven aan Jezus Christus zou toevertrouwen, Hij me kon veranderen!" vervolgt Amir. "Ik begon te bidden tot Jezus Christus en langzaamaan kwam er verandering in mijn leven en mijn houding. Nu ben ik ervan overtuigd dat er waarlijk maar één God is, en ik doe niets liever dan wekelijks de Bijbelstudies bezoeken om dichter bij Hem te komen."