TatianaDromen van bevrijding

Opgegroeid in een van de armste plattelandsgebieden in Colombia, droomde Tatiana van een beter leven. Ze vertrok naar een levendige stad, een paar kilometer verderop. Daar kwam ze erachter dat het stadsleven absoluut niet was waar ze van droomde.

Tatiana was diep getekend door misbruik. “Mijn leven stond in het teken van haat, omdat mijn ouders mij hadden bedrogen en misbruikt,” vertelt ze. “Mijn hart bevatte niets dan koudheid.” Tatiana ontvluchtte haar ouderlijk huis en kwam terecht in Bucaramanga, een bruisende metropool in Colombia. Op haar 17-de was ze zwaar aan de alcohol.

“Toen ontmoette ik een man,” vervolgt Tatiana. “Ik trok bij hem in en we kregen een zoon. Voor mij was onze zoon het symbool van onze liefde. Ik stopte met drinken om voor hem te kunnen zorgen.” Tatiana's relatie was echter een kort leven beschoren. “Alles ging goed tot ik erachter kwam dat mijn partner er een andere vrouw op nahield. Het verwoestte mijn hart en de droom die ik aan het creëren was.”

Hoewel ze worstelde om als 19 jaar oude alleenstaande moeder overeind te blijven, weigerde Tatiana om naar huis terug te gaan. “In die slechte omstandigheden vulde ik mijn hart met wrok en viel terug in alcoholisme. Er kwam een groepje christenen aan de deur om met me over het Evangelie te praten, maar ik mocht ze niet. Toch, toen ze voor me gebeden hadden, had ik een gevoel van vrede dat me onbekend was.”

Na drie bezoeken begon Tatiana de Bijbel met ze te bestuderen. “De studie opende mijn ogen voor het feit dat God echt van ons houdt,” zegt ze, “en dat ik er niet alleen voor sta. Gaandeweg begon ook de relatie met mijn ouders weer beter te worden. Inmiddels past mijn moeder zelfs wel eens op mijn zoontje als ik aan het werk ben.”

“Ik vraag me af waarom niemand me eerder het nieuws van Jezus Christus heeft verteld. Dan had ik nooit zo lang gewacht! Mijn droom van liefde begint eindelijk werkelijkheid te worden, en het wapent me om de cirkel van misbruik in mijn familie te doorbreken."