Ethiopische christenen redden babyEthiopische christenen redden baby

Vlakbij het bedieningscentrum van Bible League in Durame (Ethiopië) vond Kelile een baby onder een bosje. Het viel hem op dat haar huidskleur anders was dan de anderen in zijn gemeenschap, maar dat weerhield hem er niet van om haar te helpen. Hij zag alleen maar een kostbaar kindje dat in de steek gelaten was. Hij kon haar gehuil niet weerstaan.

Toen hij haar naar het politiebureau bracht, konden de agenten geen informatie over haar vinden. Niemand wist wie haar ouders waren, waar ze vandaan kwam of zelfs maar wanneer ze voor het laatst iets had gegeten of gedronken. Ze was alleen op de wereld, geheel afhankelijk van de mensen die haar hadden gevonden.

Kelile en zijn vrouw ontfermden zich over het verweesde kindje. Ze namen haar op in hun familie en ineens had ze liefhebbende ouders en zorgzame broertjes en zusjes. Ze noemden haar Sidamme, dat "verloren en gevonden" betekent in de Hadiya-taal. Maar dat waren niet de enige zegeningen die ze ontving.

Deze uiting van liefde van dit gezin raakte de harten van een groep christenen in die gemeenschap. Ze wilden Jezus’ licht in dat huis laten schijnen. Daarom haalden ze geld op en gingen kleding en andere voorzieningen kopen voor het kind. Ook vertelden ze het Evangelie aan de nieuwe familie van Sidamme.

Zo hebben Sidamme en haar nieuwe familie de mogelijkheid om Jezus Christus te leren kennen als hun Redder. Een nieuwe leven in Christus ligt voor hen in het verschiet, en God staat klaar om ze in Zijn huisgezin te verwelkomen.