Gods weg voor Charles

Charles had zijn neven al jaren niet gezien. Het dorp waar zij woonden was zelfs voor Mozambiquaanse begrippen straatarm en de weg er naartoe was zo slecht dat geen chauffeur het waagde erheen te rijden.
Er was maar een mogelijkheid om zijn neven te bezoeken: lopend. Op een dag ging Charles op pad. De weg, hoe vervallen ook, maakte het droge terrein met lage vegetatie en zwermen hongerige insecten nog enigszins begaanbaar.

Omdat Charles de zondag over zou blijven, vroeg hij of hij ergens naar de kerk kon. Er was geen kerk. Vanwege de slechte bereikbaarheid was het dorp genegeerd door de rest van Mozambique, inclusief christelijke organisaties.

Charles voelde dat hier een roeping voor hem lag. Hij meldde zich aan voor het gemeentestichtersprogramma van Bible League om te leren hoe hij het Goede Nieuws naar dit dorp zou kunnen brengen.
Sindsdien loopt hij iedere dinsdag naar het dorp om er ‘s woensdags Bijbelstudies te houden. Op donderdag loopt hij weer terug naar huis. Het stoffige pad is de weg die God Charles heeft gewezen. Hoewel hij nog steeds in training is, leidt Charles al 32 mensen in 4 Bijbelstudiegroepen. Dorpelingen komen tot Christus en Charles begeleidt hen vanuit Gods Woord in hun geestelijke groei. Ook helpt hij hen hun gaven te ontdekken en traint hij toekomstige leiders.

In de laatste fase van zijn eigen training leert Charles hoe hij een eredienst moet houden. Binnenkort zullen er in dit dorp Bijbels zijn en een levende, bloeiende kerk. Charles zal heen en weer blijven reizen om als voorganger te fungeren - negen mijl oftewel vier uur lopen heen, negen mijl en vier uur weer terug.