Verbitterd man vindt Jezus in vluchtelingenkampKenia: toevlucht in Bijbelstudie

Verbitterd man vindt Jezus in vluchtelingenkamp

Sefu is door Bible League opgeleid om mensen via de bestudering van Gods Woord in contact te brengen met Jezus. Zijn werkterrein zijn de vluchtelingenkampen in het gebied rond Nairobi. Ondanks de slechte omstandigheden in deze kampen komen mensen tot Christus. Een van hen is Zukiah.

Hij woont in een sloppenwijk voor vluchtelingen uit Kongo, even ten noorden van Nairobi. Hij houdt zich gedeisd zodat de Keniaanse politie hem niet arresteert omdat hij geen geldige papieren heeft.

“Ik verliet Kongo als een zeer verbitterd mens,” zegt Zukiah. “Hoewel ik in het bestaan van God geloofde, kon ik niet in Zijn liefde geloven.”

Zukiah had veel dingen gezien, waaronder de moord op zijn familieleden. Hij snikt als hij vertelt hoe hij afhankelijk was van ‘Barmhartige Samaritanen’ bij de gevaarlijke tocht naar Nairobi. “Als God liefde is, hoe kon Hij dan toestaan dat mijn ouders en broers onder mijn ogen werden afgeslacht door de rebellen?” vroeg hij zich af.

“Ik haatte God om wat mijn volk is aangedaan,” zegt Zukiah. Maar Sefu zag in hem een behoeftige ziel - een die slechts door de kostbare liefde van onze Vader kon worden genezen.

“Toen ik voor het eerst naar Bijbelstudie kwam, ontmoette ik andere Kongolezen die hetzelfde hadden meegemaakt als ik, of zelfs erger,” herinnert Zukiah zich. Naarmate hij vorderde met Bijbelstudie, raakte Zukiah ervan overtuigd dat Gods Woord waar is. “Ik besefte wie Jezus is en hoe Hij geleden heeft, opdat ik het eeuwige leven mag ontvangen,” zegt hij.

Inmiddels leidt hij een redelijk vreedzaam bestaan, hoewel nog altijd in een vreemd land. “Mijn hart en geest zijn genezen,” zegt hij. “Het is mijn gebed dat God mij zal gebruiken om met velen de liefde te delen die zich in Gods Woord aan mij heeft geopenbaard.”