Dominicaanse Republiek_David op de vluchtVerstopt op de begraafplaats

Op jonge leeftijd ontvluchtte David zijn ouderlijk huis, op zoek naar een leven zonder armoede. Op zijn veertiende was hij een beruchte misdadiger, leider van een bende van 22 man. Ze beroofden auto's, overvielen banken en handelden in drugs. Het duurde niet lang of de politie vaardigde arrestatiebevelen uit voor alle 23 leden - dood of levend. David dook onder en vond schuilplaats in een begrafenisruimte. ‘Niemand zal me hier vinden tenzij er iemand begraven wordt...”

David verstopte zich drie maanden op de begraafplaats, vrijwel constant onder invloed van drugs. Gedurende die tijd werden slechts twee van zijn bendeleden opgepakt. De rest werd doodgeschoten. David was buiten zinnen van angst.

Uiteindelijk ging hij de straat op en kwam middenin een evangelisatiecampagne terecht. De Geest Gods raakte hem recht in zijn hart toen hij de heldere boodschap van het Evangelie hoorde. David schreeuwde het uit van berouw. Kerkleden droegen hem weg om met hem te bidden. Hij kon niet meer op zijn benen staan van de drugs.

Het Evangelie liet David niet meer los. Langzaamaan kwam er orde in de puinhoop van zijn leven. Hij wilde niets liever dan Jezus Christus volgen. “God riep me om jonge mensen in mijn land, die in net zo'n rotzooi leven als ik, te helpen.”

David verhuisde en nam deel aan de opleiding tot gemeentestichter van Bible League. Toen hij zijn diploma had startte hij diverse Bijbelstudiegroepen. In een paar maanden had hij zo bijna 100 mensen verzameld. “Het zijn boeven, druggebruikers, moordenaars,” vertelt David. “Maar ze zijn kinderen van God en ze hebben Zijn hoop en liefde nodig.”

Vandaag gebruikt de Heere God David om een nieuwe generatie christelijke leiders in de Dominicaanse Republiek op te bouwen.