Nieuws

‘Ik huilde van dankbaarheid’

In de Indonesische hoofdstad Jakarta is Pastor Thony actief. Hij werkt samen met zijn vrouw aan de verspreiding van Gods Woord. Pastor Thony is uitgenodigd om de dagelijkse Bijbelstudie in een kinderkamp in Noord-Sumatra te verzorgen. Noord-Sumatra is een grote provincie 2,5 uur vliegen bij Jakarta vandaan. Aan de hand van het studiemateriaal voor kinderen van Project Philip neemt hij de kinderen mee door het Evangelie van Johannes.

Lees meer...

 
 

Verlaten, misbruikt, gebroken, maar niet verloren

Dit dappere 15-jarige meisje dat tot geloof is gekomen. Ze werd afgewezen door haar vader, die het gezin verliet om een nieuw bestaan op te bouwen in een ander land. Op latere leeftijd werd ze misbruikt door haar ooms, die dreigden haar iets aan te doen als ze het aan iemand zou vertellen. Toen ze ook afgewezen werd door haar moeder kwam ze in aanraking met drugs.

Lees meer...

 
 

Het Evangelie wordt niet getolereerd

Pastor Jayanth is geboren en getogen in een dorpje vlakbij Mysor, een gebied in India waar het Evangelie niet of nauwelijks gedeeld wordt. Zelf komt hij op jonge leeftijd tot geloof. In het dorp bestaat veel weerstand tegen het Evangelie en Jayanth merkt op veel verschillende manieren verdrukking omwille van zijn geloof. Toch is hij er van overtuigd om Jezus te volgen en hij besluit de Church Planter Training van Bible League te volgen.

Lees meer...

 
 

Het leven dat God voor me heeft

Jalams familie bezoekt priesters en waarzeggers voor bescherming en voorspoed. ‘We hadden geen keuze,’ vertelt de 21-jarige Ganees. ‘We waren arm en we wisten niet beter. Het leven was heel onzeker en we hadden nog nooit van Jezus gehoord. Daarom deden we alles voor een beter leven.’ Maar al snel verandert het leven van Jalam.

Lees meer...

 
 

Ik vernielde mijn leven

‘Toen mijn zus een flyer kreeg van een afkickkliniek dacht ze meteen aan mij,’ vertelt Alvaro. ‘Ik was jarenlang verslaafd aan allerlei soorten drugs. Daarmee vernielde ik mijn eigen leven en dat van mijn familie. Via mijn zus kwam ik in contact met de afkickkliniek.’ In de kliniek wordt Project Philip uitgevoerd en zo hoort Alvaro over Jezus Christus. Via de Bijbelstudies worden mensen in uitzichtloze situaties bereikt met Gods Woord.

Lees meer...

 
 
 
Bekijk voor meer nieuwsberichten ook ons nieuwsarchief.