Verlaten, misbruikt, gebroken, maar niet verloren

 Ja, de foto is zwart. De reden? We kunnen geen foto laten zien van dit dappere 15-jarige meisje dat tot geloof is gekomen. Ze werd afgewezen door haar vader, die het gezin verliet om een nieuw bestaan op te bouwen in een ander land. Op latere leeftijd werd ze misbruikt door haar ooms, die dreigden haar iets aan te doen als ze het aan iemand zou vertellen. Toen ze ook afgewezen werd door haar moeder kwam ze in aanraking met drugs.

Ze gebruikte zelf om aan haar pijn en verdriet te ontsnappen en dealde om zo in haar levensonderhoud te voorzien. Maar niet alleen dat. Ze stopte stiekem geld IN de portemonnee van haar moeder, zodat haar moeder geld had voor zichzelf en voor haar jongere zusje. Ze moest het stiekem doen omdat haar moeder  te trots was om het geld aan te nemen en omdat ze dan zou willen weten waar het geld vandaan kwam. Het meisje heeft meerdere littekens van de keren dat ze zichzelf heeft geprobeerd iets aan te doen.

Dit jaar is ze op een christelijke school terecht gekomen. Op die school wordt ‘Choose Life’ aangeboden vanuit Project Philip. Ze besluit mee te doen en dat betekent het begin van een radicale verandering. Ze is inmiddels tot geloof gekomen en heeft haar leven veranderd.

Dit meisje is geïnterviewd door een medewerker van Bible League. Hij vertelt: ‘Als ik het veld bezoek en de verhalen van mensen hoor, raakt het me vaak diep. Maar dit verhaal heeft me echt gebroken. Onvoorstelbaar wat ze heeft meegemaakt. En wat geweldig om te horen hoe God haar leven compleet heeft veranderd!’

Wilt u bidden voor dit dappere meisje? Dat ze verder mag groeien in haar geloof en dat ze een getuige mag zijn in haar omgeving. Bid ook voor andere kinderen die in soortgelijke situaties leven en de Heere God nog niet kennen.

Wilt u ook bijdragen aan het werk van Bible League? Klik dan hier.