Held van het veld in Chili

Pastor Gonzales is voorganger van een kerk in Santiago, Chili. De kerk begon tien jaar geleden met projecten om te evangeliseren en om mensen te bereiken. Vijf jaar geleden besloten ze om met Project Philip te gaan werken. Hierin leren mensen hoe ze kunnen evangeliseren en leren ze over discipelschap. Project Philip werd het belangrijkste project voor evangelisatie.

Iedereen die lid wordt van de kerk gaat eerst Project Philip volgen. De kerk ziet het namelijk als
zeer belangrijk dat leden van de kerk weten wat discipelschap inhoudt. En dat ze weten hoe ze het Evangelie kunnen verspreiden. Pastor Gonzales is dankbaar voor Project Philip. Hij vertelt dat nieuwe leden echt opgebouwd worden tijdens het project en dat er inmiddels al heel veel mensen bereikt zijn door middel van het project.

Het is zelfs zo dat inmiddels 50% van de hele kerk ooit bereikt is via Project Philip.
Doordat bestaande leden van de kerk het project in de praktijk gingen uitvoeren, zijn zij bereikt met het Evangelie. Vervolgens raakten ze geïnteresseerd en begonnen de kerk te bezoeken.
En uiteindelijk zijn ze tot bekering gekomen, zijn Jezus gaan volgen en zijn lid geworden van de kerk. Toen ze eenmaal lid waren zijn ze zelf ook meteen met Project Philip begonnen.