Aardbeving Nepal

Zaterdag 25 april vond in Nepal een aardbeving plaats van 7.9 op de schaal van Richter. Duizenden mensen overleefden de ramp niet en nog eens duizenden verloren hun huis en bezittingen. We bidden voor de mensen ter plaatse. Mensen die geliefden hebben verloren of die hun huis en bezittingen kwijt zijn geraakt.

Tegelijk zijn we dankbaar dat de lokale partner waar Bible League mee samenwerkt ongedeerd is gebleven. Ook het kantoor van Bible League in Kathmandu is onbeschadigd gebleven.

Bible League Nepal traint in totaal 50 churchplanters, waarvan een deel uit Kathmanu komt en een deel uit het westen van Nepal. Op dit moment wordt nog uitgezocht hoe het met deze 50 churchplanters gaat en of hun kerken zijn getroffen.

Van een aantal is bekend dat zij zelf ongedeerd zijn gebleven, maar dat hun huis verwoest is door de aardbeving. Verder is ook bekend dat er twee kerken zijn ingestort in Kathmandu.

Doordat huizen zijn ingestort, uit angst voor naschokken en doordat er geen elektriciteit is in Kathmandu slapen veel mensen op straat. Er is vraag naar tenten, voedsel en dekens. Veel gelovigen hebben hun Bijbel verloren, dus is er een grote vraag naar het Woord van God.

Wilt u bidden voor de mensen in Nepal? Bid voor herstel en het verwerken van deze gebeurtenis en het verlies van geliefden. Wilt u bidden voor de churchplanters, dat zij in deze moeilijke omstandigheden sterk zullen zijn en mensen mogen bereiken met een boodschap van hoop. Bid dat inwoners van Nepal vertroosting en rust zullen vinden in het Woord van God.