Kenia_BijbelBible League bundelt krachten met World Bible Translation Center

De besturen van Bible League International en World Bible Translation Center (WBTC) hebben aangekondigd dat beide organisaties vanaf 1 september a.s. samen zullen gaan.

De twee stichtingen delen de missie om het Woord van God wereldwijd te verkondigen. Beider doel is altijd geweest om mensen de Bijbel te laten begrijpen, zodat levens tot verandering komen. De organisaties combineren nu hun sterke punten: Bible League op het gebied van de verspreiding van Bijbels, WBTC op het gebied van Bijbelvertaling. 

"Een van de dingen waarvan we geloven dat God ze van ons vraagt in de 21-ste eeuw, is het zoeken naar mogelijkheden om samen te werken met andere organisaties," stelt directeur van BLI Robert Frank. "De fusie verbetert de mogelijkheden om drie gezamenlijke doelgroepen te bereiken: de allerarmsten, de vervolgde kerk en degenen die wandelen in duisternis."

Bible League was altijd op zoek naar goede toegang tot Bijbelvertalingen. Dat is precies de kracht van WBTC, die zich ook richt op het verstrekken van Bijbels in de eenvoudige omgangstaal, naast het drukken en distribueren van nieuwe Bijbelvertalingen. 

"Er liggen prachtige nieuwe mogelijkheden in het verschiet, om mensen met het Woord van God te bereiken," aldus Frank. "Door ons partnerschap met WBTC kunnen we sneller gebruik maken van die mogelijkheden, teneinde meer harten te zien veranderen door de kracht van het Evangelie."

"In de afgelopen maanden heeft God ons naar deze samenwerking geleid," voegt Eric Fellman, president van WBTC toe. "We geloven dat Zijn hand hierin is, en we kijken vooruit naar de dingen die Hij gaat doen via onze gezamenlijke inspanningen."