“We gaan door, zolang God het toestaat.”

De situatie in Oekraïne is de laatste maanden erg onstabiel. Vooral in het oosten lijdt de bevolking onder het ontstane machtsvacuüm. Minderheden worden mishandeld en bedreigd. In deze onrust gaan christenen de straat op om te bidden en het Evangelie te verkondigen. Dit komt ze regelmatig duur te staan. Er worden knokploegen betaald om hen te molesteren. Hierdoor is het momenteel erg moeilijk werken in het zuiden en oosten van Oekraïne.

Een groepje Oekraïense gelovigen staat op een plein. Ze bidden voor mensen en vertellen het Evangelie. Ze worden bekogeld met rotte tomaten, vuilnis en worden regelmatig in elkaar geslagen. Maar een reden om te stoppen is het absoluut niet.

De kracht van Gods Woord
Ook in andere delen van het land bidden en evangeliseren christenen. Op één van de pleinen komt de 12-jarige Roma elke dag bij een tent van Bible League. Tussen de demonstranten die stenen gooien, zoekt hij een plek om zich op te warmen, thee te drinken en naar gebeden te luisteren. Hij kijkt in boekjes die in de tent liggen. Op een dag begint hij te huilen en zegt: “Ik schaam me dat ik zulke slechte gedachten heb. Als ik dit boek lees, begrijp ik dat God me vertelt dat het verkeerd is en ik de liefde van God mag laten zien.” Er wordt voor Roma gebeden en hij bekeert zich tot God. Nu gooit hij geen stenen meer, maar zorgt voor gewonden, deelt thee uit en helpt mensen. Lees verder