Blijvende oplossing tegen alcohol in Rusland

Alcoholisme en drugsgebruik zijn een enorm probleem in Rusland. Miljoenen mensen zijn verslaafd aan alcohol of drugs. Zo ook Vladimir. Hij woont in Klintsy, vlakbij de grens met Wit-Rusland en Oekraïne. Zijn leven draait om zijn alcohol- en drugsverslaving. Zijn familie wil niets meer met hem te maken hebben en het gaat steeds slechter met hem. Totdat het één keer echt misgaat en hij in het ziekenhuis klinisch dood is. Artsen zetten alles op alles om zijn leven te redden. Na een succesvolle reanimatie beseft hij: ‘dit kan zo niet langer’.

Helaas staat het verhaal van Vladimir niet op zichzelf. In Dyatkovo ziet een aantal gelovigen de enorme problematiek om zich heen. Ze besluiten om in een voormalige kerk een afkickcentrum op te starten. Daar krijgen mensen zoals Vladimir het Woord van God te horen en hulp bij het afkicken.Door wat ze leren uit het Woord van God en door het werk van de Heilige Geest lukt het ze om hun verslaving te overwinnen.

Tegen de achtergrond van destructie en wanhoop komen mensen in het afkickcentrum. Ze voelen zich veroordeeld, alleen, verlaten en hebben een zeer negatief zelfbeeld. De gevolgen van hun jarenlange verslaving is vaak aan ze te zien. Maar in het centrum krijgen ze een andere boodschap te horen.

Een belangrijk onderdeel van het programma is persoonlijke aandacht en het bestuderen van het Woord van God. Pastor Ilya zegt:

“Elke ochtend en avond doen we samen Bijbelstudie. Veel mensen die bij ons komen zijn verwoest door hun zonde. We helpen deze mensen door hen verzen uit de Bijbel te leren. Daarmee blijven die woorden in hen, en kunnen de woorden groeien in hun leven. Het werk van de Heilige Geest is voor deze mensen de enige uitweg uit hun problemen.

Uiteraard is het niet ons werk dat mensen van hun verslaving af helpt. We kunnen bepaalde voorwaarden scheppen om mensen dichter bij God te laten leven. Ze gaan naar kerkdiensten en doen mee aan Bijbelstudies. Maar ze weten dat ze zich moeten bekeren tot de Heere God en Hem aannemen als hun persoonlijke Verlosser en Zaligmaker. Dan zullen ze Zijn verlossing ervaren.

Mensen moeten van binnen vernieuwd worden en dat kost tijd. We danken Bible League dat zij materialen en trainingen geven. Tegelijk vragen we ook meteen om meer Bijbels.”

‘Wilt u helpen om meer Bijbels beschikbaar te maken voor de vele mensen die bevrijd moeten worden van hun verslaving?’