Geef hoop aan kinderen in Oekraïne

Het programma ‘Youth Ethics’ wordt al jaren uitgevoerd in Oekraïne. Maar in het afgelopen jaar is de vraag enorm gestegen. De oorzaak is de oorlog in het oosten van het land. Scholen, kerken en vrijwilligers zetten het programma in om kinderen te helpen die gevlucht zijn uit het oorlogsgebied.

Een medewerker vertelt: ‘Veel organisaties richten zich op de mensen die gevlucht zijn. Zij geven kleding en voedsel, maar wij willen ze ook hoop geven. En we zien dat er een grote nood is. We werken met kinderen die vreselijke dingen hebben meegemaakt. Ze hebben het plezier in hun leven verloren. Vaak zie je alleen maar angst in hun ogen. Soms zijn hun ogen helemaal leeg…

Door het programma zien we dat kinderen leren dat er hoop is, dat er liefde is en dat de Heere God hen een hoopvolle toekomst geeft. Na verloop van tijd merken we bij de kinderen dat ze meer rust krijgen, dat ze weer hoop krijgen en dat ze weer kunnen lachen. Het is geweldig om de kinderen zo te zien veranderen. Zo was er een kind dat zich in een kapotgeschoten gebouw had verstopt. De eerste tijd maakte hij alleen tekeningen. Inmiddels zien we dat hij weer blijdschap kent, hij lacht en speelt weer!

Via de kinderen komen de ouders ook in contact met het Woord van God. We zien een enorme openheid voor het Evangelie. En er zijn nog zo veel kinderen die geholpen moeten worden. Helpt u mee om hen te bereiken?

Gebedspunt: Bid dat de gevluchte kinderen rust en hoop vinden door het Woord van God.