Gods Woord bereikt mensen in Sri Lanka

Een groot deel van de 22 miljoen inwoners van Sri Lanka is Boeddhist of Hindoe. Slechts 2% van de bevolking bestaat uit christenen. De laatste tijd ontstaat er echter opvallend veel openheid voor het Evangelie in bepaalde delen van het land. Lokale kerken willen hier graag gebruik van maken en deze mensen bereiken met het Woord van God. Eén van de gemeenteleiders zegt: “Het land is klaar om te oogsten. Mensen staan open voor christenen en het Evangelie.”

Een nieuw getrainde church planter heet Ruby. Ze woont in het noorden van het land en is de vrouw van een voorganger.
Ze kreeg de roeping om onbereikte gebieden te bereiken. Ze vertelt: “Na mijn training begon ik een Bijbelstudiegroepje in een dorp. Inmiddels zijn dat er tien geworden met in totaal meer dan vijftig vaste deelnemers.

Ze zijn compleet veranderd

“Voordat hier een kerk was gesticht waren veel mensen hier Hindoe en geloofden in veel verschillende goden. Maar de mensen die Jezus Christus hebben leren kennen zijn compleet veranderd,” vertelt Ruby. “Ze zijn losgekomen van hun oude gewoontes. Velen waren verslaafd aan alcohol of waren lid van bendes. Maar ze zijn veranderd!”

“De afgelopen maanden zijn 28 mensen tot geloof gekomen en hebben zich laten dopen,” vertelt Ruby vol blijdschap. “Hallelujah!” Ze is begonnen met het trainen van Project Philip Bijbelstudieleiders, zodat meer mensen Bijbelstudiegroepen kunnen leiden. Als dat eenmaal loopt, wil Ruby verder trekken naar het volgende dorp om ook daar het Evangelie te verkondigen. “God geneest dit land en ik geloof dat God dit land zal zegenen met meer christenen die Hem zullen aanbidden.”