Gods Woord verdrijft verdriet

Gloria kent haar hele leven al moeilijkheden en problemen. Nadat ze op 7-jarige leeftijd wees wordt, gaat ze bij haar stiefmoeder wonen. Daar wordt ze jarenlang mishandeld. Op zoek naar een beter leven besluit Gloria op jonge leeftijd te trouwen. Maar de situatie wordt niet beter. ‘Mijn man was alcoholist en gaf niet om me’, vertelt Gloria.

Maar ze staat niet alleen in haar moeilijkheden. Haar buurvrouw heeft oog voor haar verdriet: ‘Ze bad veel voor me en nodigde me uit om deel te nemen aan Project Philip.’ Daar hoort Gloria voor het eerst het Evangelie.

Op het platteland van Zambia lijken armoede en persoonlijke problemen hand in hand te gaan. Gloria kende alleen maar teleurstellingen in haar leven. Tot het moment dat ze via haar buurvrouw betrokken raakt bij Project Philip. Daar leert ze het Evangelie kennen en komt tot geloof.

‘Ik heb Jezus aangenomen als mijn Redder en Verlosser! En inmiddels ben ik zelf een Philip, niet meer alleen een Gloria’, vertelt ze met een grote glimlach. ‘Ik ben zelf gestart met Bijbelstudies in mijn huis. En het meest bijzondere is dat mijn man ook mee doet met de studies!’