Haïti

Orkaan Matthew heeft een spoor van vernieling achtergelaten in Haïti. Er vielen veel doden en gewonden, huizen en infrastructuur raakten zwaar beschadigd. Daarnaast is er in de nasleep een tekort aan voedsel en schoon drinkwater ontstaan en zorgt de uitbraak van ziektes voor nog meer slachtoffers. Vooral het zuidwesten van Haïti is zwaar getroffen.

‘Vooral in het zuiden en zuidwesten is veel schade en hebben honderden mensen de orkaan niet overleefd. Duizenden huizen en boerderijen zijn zwaar beschadigd of zelfs compleet vernietigd. Datzelfde geldt voor kerken en scholen’, vertelt de directeur van Bible League Haïti. ‘Church Planters, Bijbelstudieleiders en alfabetiseringscursus leiders hebben ook te lijden gehad onder de storm.’

De gevolgen van de orkaan komen bovenop de problemen die er al waren; hoge werkloosheid, extreme armoede, laag opleidingsniveau en veel analfabetisme. Te midden van deze problematiek willen veel hulpbehoevende kerken zich inzetten om het Evangelie te verspreiden. Mensen die in deze uitzichtloze situatie leven moeten het Goede Nieuws horen. Ze zijn echter niet in staat om zelf Bijbels of studiemateriaal aan te schaffen of om trainingen te volgen.

Daarom ondersteunt Bible League deze hulpbehoevende kerken. Zij worden in staat gesteld om mensen te bereiken met het Evangelie. Juist in deze moeilijke tijd willen lokale kerken mensen het Goede Nieuws vertellen, omdat mensen hier troost en hoop in kunnen vinden.

Wilt u bidden voor Haïti?