Het was bijna te laat

Cossa ging jong studeren en vond veel afleiding. Hij ging steeds meer de verkeerde kant op. Cossa was weliswaar opgegroeid in een christelijk gezin, maar spendeerde geen tijd aan de Bijbel en ging niet naar de kerk. Tot het bijna te laat was.

Na een avond problemen zoeken met zijn vrienden wordt Cossa gearresteerd voor diefstal. Eén van zijn vrienden had elektronica gestolen en de hele groep werd opgepakt. “Ik kwam in de gevangenis terecht omdat één van mijn vrienden iets gestolen had”, vertelt Cossa. “Na zeven dagen mocht ik pas weer weg.”

Zijn moeder spreekt haar zoon toe: “Jongen, je gaat niet meer naar de kerk, in plaats daarvan ga je naar de gevangenis. Ga alsjeblieft terug naar de kerk.” Cossa gaat schoorvoetend een keer mee naar de kerk. Daar wordt hij uitgenodigd voor een Bijbelstudie van Project Philip. “Na een aantal Bijbelstudies zag ik de noodzaak in om Jezus Christus aan te nemen en zag ik Hem als mijn Verlosser.”

Naar Gods Woord

“Ik voelde meteen vrede in mijn hart. Als ik naar Gods Woord leef, hoef ik niet meer bang te zijn om in de gevangenis te komen. Ik ben een ander persoon nu Jezus mijn leven heeft veranderd door de Bijbel! In plaats van problemen zoeken op straat, bestudeer ik nu het Woord van God. Ik heb mijn moeder om vergeving gevraagd voor de pijn die ik haar heb aangedaan. En ik dank God voor hen die het mogelijk hebben gemaakt dat ik mee kon doen aan Project Philip Bijbelstudies. Ik heb nu zelfs een eigen Bijbel!”