Hoop en Licht in winters Rusland

Aan de rand van Gavrilovka, een stil en afgelegen dorpje in Rusland, staat een klein huisje. Hier woont Ruslan met zijn vrouw Olga. Het huisje is klein, donker en stoffig. De muren zijn grijs en er ligt overal rommel. Het staat symbool voor het leven van de bewoners. Lusteloos en plichtmatig leven ze hun leven. Zonder dromen, zonder hoop, zonder toekomst.

Op een dag staan er mensen voor hun huisje. Ze vertellen over Jezus, over Zijn liefde en dat Hij weer hoop kan geven. Ze krijgen een boekje met uitleg over het Goede Nieuws, als ze beloven er in te lezen. Na een week komen de mensen terug en bestuderen de Bijbel samen met Ruslan en Olga.

Er is nu al een verandering merkbaar bij het echtpaar. Het huisje is opgeruimd, kleurrijker en gezelliger. Ook dit staat symbool voor de verandering van de bewoners. Ruslan en Olga zijn enthousiast over wat ze hebben gelezen en vertellen buurtgenoten er over.

Ze vragen de bezoekers om wekelijks terug te komen om samen het Woord van God te bestuderen. Ruslan en Olga vertellen hun buren het Evangelie en bidden dat anderen in het dorp ook het Goede Nieuws zullen ontvangen. Het is hun wens voor Kerst dat ook anderen een Bijbel en studiemateriaal zullen krijgen.

Helpt u mee om licht en hoop te brengen in dit dorp?

Gebedspunt: Bid dat er hoop en licht zal komen in het leven van veel Russen.