Jezus is Heer!

Hoe meer ze leerde over haar eigen geloof, hoe meer gedesillusioneerd ze werd. “Ik was kapot van al het geweld, kon en wilde het niet geloven en wist er geen raad mee”, vertelt Lily. “Ik lag ’s avonds in bed en huilde en bad tot God of Hij zich wilde openbare aan mij. Want dit kon niet kloppen. Die nacht stond er in mijn droom een machtige man voor me. Ik vroeg ‘Wie bent u?’ En de man zei: ‘Ik ben Jezus Christus.’”

Lily kreeg een Bijbel van een vriend. “De Bijbel en het Bijbelstudiemateriaal dat ik van Bible League had gekregen verstopte in mijn kamer. Ik bleef er stiekem in lezen, om meer en meer over Jezus te leren. Tijdens het lezen raakte ik steeds meer overtuigd en op een avond wist ik het zeker: Jezus is Heer!”

Ik kan niet stoppen

“Vlak na die avond vond mijn moeder mijn Bijbel en studiemateriaal, toen ze mijn kamerschoonmaakte”, vertelt Lily. “Mijn vader sloeg me en belde de politie om te zeggen dat zijn dochter een afvallige was.” Lily wordt gearresteerd, misbruikt, mishandeld en bedreigd. Als ze wordt vrijgelaten wordt haar verteld dat ze ‘nooit meer over Jezus Christus mag praten’.

Maar Lily kan niet aan die opdracht voldoen. Ze kan niet stoppen. “Ik praat nog steeds over Jezus” vertelt Lily vol overtuiging. “Ik ken eindelijk mijn echte Vader en kan niet stoppen met vertellen over mijn Schepper.” Daarom ondersteunt Bible League Lily, en mensen zoals Lily, met Bijbels en studiemateriaal. Zodat ze haar verhaal kan blijven vertellen. En haar grootste uitdaging?

“Mijn grootste hindernis is dat ik niet genoeg Bijbels en studiemateriaal heb om iedereen mee te bereiken.”