Jezus vulde mijn leven met liefde

In Santa Domingo, de grootste stad van de Dominicaanse Republiek, zet de 63-jarige weduwe Lucia zich in voor de lokale kerk. Haar verhaal begint 40 jaar geleden, toen ze voor het eerst leerde over de liefde van God. Ze vertelt dat ze een vrouw zonder liefde was, “Maar mijn leven veranderde compleet. Het was iets onbeschrijflijks. Jezus vulde mijn leven met liefde en dat veranderde mijn hele leven. En dat van mijn familie.”

Na enige tijd komt Lucia in contact met een Church Planter die getraind was door Bible League. Er werd een Bijbelstudie georganiseerd in haar huis en Lucia kon er geen genoeg van krijgen. Als snel werd ze getraind om zelf een Bijbelstudiegroep te leiden. Het groepje groeide zo hard dat korte tijd later een nieuwe kerk gesticht kon worden in haar buurt.

Met een Bijbel en studiemateriaal van Bible League leidt Lucia de Bijbelstudiegroep. Andere kleine groepjes sluiten zich aan bij de Bijbelstudiegroep. “Sinds die tijd heb ik me toegewijd aan het uitleggen en studies geven over het Woord van God,” zegt Lucia.

Naast de vaste Bijbelstudiegroep is Lucia betrokken bij het kinderwerk en een vrouwengroep van de kerk. Ook nadat haar man onlangs overleed zet ze zich in voor de verspreiding en de uitleg van het Woord van God. “In dit werk bestaat geen pensioen. Ik blijf me inzetten voor het werk voor de Heere.”