Jos Snoep nieuwe directeur Bible League International

De Nederlander Jos Snoep is per 1 januari 2017 de nieuwe CEO van Bible League International. Op dit moment heeft Snoep de dagelijkse leiding over de organisatie en vanaf januari 2017 zal hij Rob Frank opvolgen als CEO.

Jos Snoep is sinds 2005 werkzaam voor Bible League. In 2009 werd hij directeur van Bible League Nederland. Na een aantal jaren maakte Snoep de overstap naar Bible League International. Daar heeft hij sinds oktober 2014 de leiding over de dagelijkse gang van zaken van de organisatie. Tot het einde van dit jaar blijft hij deze rol vervullen en per 1 januari 2017 zal hij de functie van CEO overnemen.

Jos Snoep vertelt over waarom hij zo gepassioneerd is over het werk van Bible League: “Boven alles heeft de wereld het Woord van God nodig. Het hart van de bediening van Bible League International is de opdracht van onze Heere en Heiland, het brengen van het Evangelie; mensen bij elkaar brengen om het Woord van God te lezen en te leren begrijpen om zo levens van mensen te veranderen. Wij zijn gezegend met een prachtig internationaal netwerk van mensen die beschikbaar zijn om vanuit de lokale gemeenschap God te dienen. Zoveel mensen leven nog in duisternis, de opdracht van Bible League International is om die te bereiken, zolang God ons deze tijd geeft.”

Huidig CEO Rob Frank gaat aan het eind van dit kalenderjaar met pensioen. Hij zal de komende maanden meer taken en verantwoordelijkheden afstaan aan Jos Snoep, die zodoende kan groeien naar de rol van CEO. Rob Frank neemt na zeven jaar als CEO afscheid van Bible League om met pensioen te gaan.

Daniel Chapman, voorzitter van het internationale bestuur van Bible League zegt: ‘Jos is een inspirerende leider. Zijn passie voor dit werk ontvlamde toen hij in Manila zag hoe gevangenen werden bereikt met het Evangelie, door mensen die getraind waren door Bible League. In 2005 kwam hij bij Bible League werken en in 2009 werd hij directeur van Bible League Nederland. Er was een belangrijke rol voor hem weggelegd in de herstructurering van het werk van Bible League International. Hij was betrokken bij het verbeteren van de programma’s in de verschillende regio’s. Later werd hij onderdeel van het internationale leiderschapsteam. Jos heeft laten zien dat hij beschikt over een door God gegeven visie die nodig is voor deze functie.’