Nepal klaar voor geestelijke opbouw

Zaterdag 25 april vond in Nepal een alles verwoestende aardbeving plaats. De beving maakte een einde aan duizenden levens en gebouwen. Velen hebben de ramp niet overleefd, nog meer mensen zijn gewond geraakt of hebben hun huis verloren. In totaal stierven ruim 8.000 mensen en raakten meer dan 9.000 huizen beschadigd. Gebouwen zijn ingestort, gemeenschappen verwoest. Door de vele naschokken slapen veel mensen op straat, uit angst om gewond te raken door instortende gebouwen.

Ook in het netwerk van Bible League Nepal zijn velen getroffen. Onze partner in Nepal vertelt dat er veel kerken ingestort zijn. “Eén gemeente had een samenkomst toen het hele gebouw opeens in elkaar stortte. De voorganger en zijn zoon kwamen om, net als
13 andere gemeenteleden. Deze voorganger was zeer actief bezig met het stichten van nieuwe gemeentes.”

Bible League Nepal heeft de afgelopen maanden getroffen partners geholpen met noodhulp; levensmiddelen, medicijnen en andere hulpmiddelen. De eerste noodhulp
heeft plaatsgevonden, nu moet de verdere wederopbouw beginnen.

Bible League richt zich na de eerste maanden van noodhulp weer op haar missie: mensen bekend maken met het Woord van God. Nepal heeft niet alleen fysieke wederopbouw nodig, we willen mensen ook geestelijk opbouwen.
We willen hen iets geven dat onwankelbaar is: het Woord van God. Daarin heeft onze partner hulp nodig. Juist in een situatie als deze is het Woord van God onmisbaar. Hierin vinden ze kracht, troost en hoop.

Groei
Ondanks de zeer beperkte godsdienstvrijheid in Nepal groeit het aantal christenen. Sinds de eerste christenen in 1952 is het aantal nu gestegen tot ruim 850.000 volgelingen van Christus. Het gevolg is dat er meer gemeentes gesticht moeten worden, zodat christenen ook naar de kerk kunnen gaan. Ook is er een grote vraag naar Bijbels en studiemateriaal.

Een belangrijk onderdeel van het werk van Bible League Nepal is het trainen en ondersteunen van churchplanters. Zij trekken er op uit om op verschillende plaatsen nieuwe gemeentes te stichten en begeleiden. Daarnaast worden mensen getraind om anderen te bereiken met het Evangelie. Dit noemen we project Philip.

De getrainde Philips organiseren onder andere Bijbelstudiegroepen. Ongelovigen en geïnteresseerden krijgen toegang tot het Woord van God en kunnen Jezus Christus leren kennen. Mensen die zoeken naar hoop, waarheid en antwoorden komen in aanraking met het Woord van God. Om aan de grote vraag in Nepal te voldoen zijn meer Bijbels en studiematerialen nodig. De churchplanters en Philips geloven in de kracht van het Woord en de werking van de Heilige Geest en zien veel mensen tot geloof komen.

Maar er zijn nog zo veel mensen die Jezus niet kennen.

Helpt u de mensen in Nepal aan het Woord van God?