Nieuwe kerkplanters, nieuwe kerken

Grote delen van de Filipijnen bestaan uit afgelegen dorpjes in gebieden waar mensen nog nooit van het Evangelie hebben gehoord. Er zijn geen kerken in de buurt en geen mensen die het Goede Nieuws komen brengen. Mensen leven in duisternis.

Nhomer heeft de Church Planter Training recent afgerond. Hij
gaat dienen in één van die kleine dorpjes. ‘Ik heb God gebeden om leiding. Ik heb altijd het verlangen gehad om een kerk te stichten in een gebied waar veel onbereikte mensen wonen, maar ik had geen idee hoe ik dat moest doen. Totdat ik met deze training begon’, vertelt Nhomer.

Twee tot drie keer per week gaat Nhomer op weg naar het kleine dorpje. Hij reist eerst 30 minuten op een redelijk goede weg, om daarna nog 20 minuten over een haast onbegaanbare modderweg te gaan. Tot slot moet hij nog 10 minuten lopen om het dorpje te bereiken. Na een jaar hard werken, komen ongeveer 60 volwassenen en kinderen wekelijks samen. ‘Het is een simpel kerkje, net als het leven hier en net als ons geloof. Jezus vraagt een toegewijd hart en Hij zal voorzien in de rest,’ zegt Nhomer.

Nhomer is 1 van de meer dan 300 Church Planters die dit jaar getraind zijn in de Filipijnen. En allemaal kijken ze er naar uit om kerken te mogen stichten in afgelegen dorpjes, zoals dat van Nhomer. Getraind en toegerust met Bijbels en studiemateriaal trekken ze er op uit, om mensen in contact te brengen met Jezus Christus.