Op zoek naar een beter leven

Justino trok op zoek naar een beter leven van een klein dorpje in de Amazone naar Cusco, een stad gelegen in het Andes gebergte.

 Nadat hij zijn school had afgerond en als metselaar werkte, had hij door zijn geloof de behoefte om meer te doen met zijn leven. 

In zijn zoektocht naar dat ‘meer’, kwam hij terecht bij de Church Planter Training van Bible League. ‘Nadat ik de training had afgerond klopte ik op elke deur in deze omgeving,’ vertelt Justino. ‘Sommigen stuurde hun hond op me af, maar bij de rest mocht ik naar binnen. We lazen elke keer samen een hoofdstuk uit Johannes. Mensen hier zijn laag opgeleid, dus we lazen langzaam en ik legde alles uit.’

In een klein gebouw van vier muren, zonder ramen en deuren, komt de groeiende kerk samen. ‘De mensen hier zijn arm en moeten hard werken om rond te komen.’ Het inkomen ligt laag, slechts een paar dollar per dag. Mensen koken boven een open vuur en hebben weinig luxe. ‘Maar ze zijn blij als we samen komen en het Woord van God lezen.’ Dit is het leven waar Justino naar zocht.