Op zoek naar hoop in Zuid-Afrika

Amelia verliest op 8-jarige leeftijd haar ouders en gaat bij haar oom wonen. Ze wordt mishandeld en groeit op met veel boosheid en verdriet. Op een dag loopt ze weg van huis en vindt onderdak bij een vreemde. Uiteindelijk wordt ze gevonden door een tante die haar wil helpen. Amelia heeft op dat moment alle hoop verloren.

Een manier vinden

Amelia’s tante probeerde alles wat in haar macht lag om Amelia te helpen. Ze nodigde Amelia bij haar thuis uit en hielp haar weer naar school te gaan. Ondanks dat ze veel gemist had, droomde Amelia van grote prestaties. Maar ze blijft in de problemen komen. “Ik miste focus, ik wist niet meer waar ik heen wilde, wat ik wilde doen of wat mijn plannen waren. Ik vergat door welke problemen ik was gegaan”, vertelt Amelia. “Mijn cijfers kelderden voor bijna alle vakken. De school heeft mijn tante vaak gebeld, maar mijn gedrag veranderde niet.”

“Tot op een dag de pastor die vaak bij ons op school kwam, met een andere benadering kwam. In plaats van preken, die wij vaak erg saai vonden, vroeg hij wie er mee wilde doen met Project Philip Bijbelstudies. Vanaf het begin was ik geïnteresseerd.”

Een veranderd leven

“Dit programma zorgde dat mijn leven compleet veranderde; ik begon alles totaal anders te zien. Het verschil tussen goed en kwaad werd duidelijk. Ik sloot me aan bij een kerk in de buurt en erkende dat Jezus mijn Verlosser is! Ik heb het gevoel dat ik weer helemaal tot leven ben gekomen. Mijn schoolprestaties zijn verbeterd en ook mijn relatie met anderen. Ik zie hierin Gods werk en ben dankbaar voor de kans om mee te doen aan Project Philip.“