Van dronkaard naar Philip

George Zulu (36) woont in Palabana, Zambia. Al generaties lang houdt zijn familie zich bezig met allerlei tradities waar alcohol drinken een belangrijk onderdeel van is. Om als man gezien te worden, moet je altijd veel alcohol drinken. “Daarom ben ik op mijn zestiende begonnen met drinken en ben ik verslaafd geraakt aan bier drinken.”

“Doordat ik zoveel dronk, had ik nauwelijks tijd om te werken. Ik ging ondertussen wel naar de kerk, maar vond dat ik niet met anderen over Jezus kon praten omdat ik verslaafd was aan alcohol. Toen pastor Msoni vertelde dat er een Project Philip training in onze kerk zou komen wilde ik weten wat dat precies inhield. Ik zei tegen mezelf dat als God het zou willen, dat ik dan aan de training mee zou doen.”

George bezoekt de training en hoort over discipelschap. “Ik ontdekte dat als ik als discipel wil leven, mijn hele leven in dienst van Jezus staat en dat ik anderen over Hem vertel. Vooral degene met wie ik altijd dronk.”

“Door de training besefte ik dat ik me alleen maar bezig hield met drinken, in plaats van met Jezus. Vanaf dat moment had ik geen vrede in mijn hart, omdat ik begreep dat wat ik deed niet kon. Ik gaf mijn leven aan Jezus en vanaf dat moment drink ik geen alcohol meer. Ik leef nu voor Jezus Christus!”

“Inmiddels doen acht van de vrienden waar ik altijd mee dronk mee aan de Bijbelstudies van Project Philip die ik in mijn huis organiseer. Ik ben dankbaar voor dit prachtige programma. Van dronkaard naar Philip, en dat allemaal dankzij God!”