Veel geloof, geen Bijbels

Pastor Yoon komt uit een grote stad in de provincie Yunnan. Hij is er opgegroeid en werkt al jaren hard aan de verspreiding van het Evangelie.

“Toen ik begon met het verkondigen van het Evangelie waren er maar weinig christenen. Nu zijn er meer dan 20.000 gelovigen. Daar ben ik erg blij mee. Helaas zijn er maar 5 pastors voor deze 20.000 mensen!” In en rond de stad zijn meer dan 50 huiskerken. De overheid erkent deze kerken niet en vaak beschikken ze niet over de benodigde middelen. Daarom hebben ze geen Bijbels of studiemateriaal.

Pastor Yoon trekt zich de ontwikkeling van deze huiskerken aan. Hij wil ze graag helpen. “Ik houd van mijn broeders en zusters in deze kerken. Ik weet dat zij zonen en dochters zijn van onze God. En ik zie dat zij net zo veel van Hem houden als wij. Omdat ze in veel huiskerken geen Bijbels en studiemateriaal hebben is het moeilijk voor hen om het Woord van God te verkondigen. Het fundament is enorm belangrijk, want zonder dat kunnen ze hun geloof makkelijk verliezen. Of geloven ze de verkeerde dingen.”

Veel voorgangers van een huiskerk hebben zelf geen Bijbel en dat maakt het werk erg lastig. Vaak doen ze het werk vrijwilliger, vanuit liefde voor God. Ze hebben Bijbels en studiemateriaal nodig om het Woord van God met anderen te delen. "En daar wil ik ze graag bij helpen.”

Sommigen rijden meer dan tien uur met een brommer om Bijbelstudieseminars bij te wonen! Maar ze blijven het doen, omdat ze een enorm verlangen hebben naar Gods Woord. Bible League wil voorgangers en leden van de huisgemeentes voorzien van het Woord van God en bijbehorend studiemateriaal.

Pastor Yoon zegt: “We bidden en hopen dat deze voorgangers snel Bijbels en studiemateriaal kunnen krijgen. Daarmee kunnen zijn de mensen in hun huisgemeente dienen.” Helpt u mee?