Een SUV voor Albanië!

In Albanië zijn er geweldige mogelijkheden om het werk uit te breiden, maar dat lukt niet zonder de juiste vervoersmiddelen. Het meeste wordt nu nog met een huurauto, fietsend of lopend gedaan. Dat brengt niet alleen veel risico’s en beperkingen met zich mee, maar ook onnodig hoge kosten. Er was €24.000 nodig om een betrouwbare, tweedehands SUV aan te schaffen. En dat bedrag is inmiddels bij elkaar gebracht! Hartelijk dank voor je bijdrage en/of betrokkenheid!

100%

Behalve de vruchtbare Adriatische kust is Albanië een ruig en bergachtig land. De infrastructuur is onvergelijkbaar met die van Nederland. De bergwegen zijn gevaarlijk, nauwelijks begaanbaar en overal zitten gaten in de weg. Bovendien is er nauwelijks geld om hier wat aan te doen, aangezien Albanië één van de armste landen van Europa is. Ondanks deze levensomstandigheden is er onder de inwoners grote ontvankelijkheid voor het Evangelie. De velden zijn wit voor de oogst!

Bij het binnenhalen van die oogst worden onze collega’s in Albanië echter enorm beperkt omdat ze niet over de juiste vervoersmiddelen beschikken. Er wordt regelmatig noodgedwongen een auto gehuurd, maar dit is (verhoudingsgewijs) erg duur en bovendien onberekenbaar. Een eigen voertuig zou uiteindelijk goedkoper en efficiënter zijn en bovendien is het veel betrouwbaarder dan afhankelijk te zijn van de grillen van lokale autoverhuurders.

Een degelijke SUV met vierwielaandrijving, die bestand is tegen de Albanese wegen, vraagt om een flinke investering: €24.000. Op deze manier wordt vervoersschade aan Bijbels voorkomen, wordt het vervoer veiliger en uiteindelijk zal het ook kostenbesparend zijn. Maar bovenal: meer mensen zullen bereikt worden met het Evangelie!