Grote honger naar Gods Woord in Albanië

Leestijd: 3 minuten

We staan in het kantoor van Bible League in Albanië. Om ons heen staan enorme stapels Bijbels en studieboeken, het zijn er duizenden schatten we. “Elke Bijbel die we hier zien, staat voor iemand die het Evangelie gaat ontvangen…” Als we deze gedachte goed tot ons door laten dringen kijken we opeens heel anders om ons heen. Wat is het belangrijk dat we Gods Woord verspreiden! Dan vertelt Erion, onze partner in Albanië, ons iets wat ons hart nog dieper raakt: “Zodra we deze ruimte gevuld hebben, zijn de stapels Bijbels binnen 4 maanden allemaal weg!” Hoewel er 30 jaar geleden nog maar enkele christenen in dit land over waren, is er onder de inwoners nu een enorme honger naar Gods Woord!

“Elke Bijbel die we hier zien, staat voor iemand die het Evangelie gaat ontvangen...”

En dat de Bijbel zijn uitwerking heeft, blijkt wel uit alle bijzondere getuigenissen die we horen. Bijvoorbeeld in het leven van de 31-jarig Elson. Net als veel Albanezen heeft zijn familie een moslim achtergrond. Maar Elson doet niks met zijn geloof. Ook als zijn moeder tot bekering komt en christen wordt, wil hij er niks van weten:

“Ik was totaal niet geïnteresseerd in God en creëerde alleen maar problemen. Ik heb zelfs een periode in Duitsland in de gevangenis gezeten. Daarna ging ik terug naar Albanië voor een nieuwe start, maar mijn gedrag veranderde niet. Al mijn geld besteedde ik aan vrouwen en alcohol, terwijl mijn vrouw thuis zat met ons pasgeboren zoontje.”

Op een nacht wordt Elson gearresteerd vanwege roekeloos rijgedrag en drankgebruik. De rechtbank geeft hem vier maanden huisarrest. “Ik was hopeloos en vreesde voor de toekomst van mijn jonge gezin.” Dan bezoekt de predikant van Elsons moeder hun huis en brengt eten mee voor het gezin. “Hij bad voor mij en ik voelde vrede en hoop. Eens per week bestudeerden we samen een Project Filippus Bijbelstudieboekje. Hij gaf me een Bijbel en vertelde me dat het een gift is van mensen die mij lief hebben en voor mij bidden. Door het lezen begreep ik dat Jezus kwam om mij te redden, niet om mij te veroordelen!”

Hoewel Elson nog elke dag strijdt tegen de gewoontes van zijn oude leven is hij enorm dankbaar: “Gods Woord brengt mij, een gebroken mens, hoop en een toekomst! Dank u wel daarvoor. Bid voor mijn vrouw en mij. We moeten nog veel leren en groeien, maar ik geloof dat Gods plannen groter zijn dan ik ooit kan denken. God zegene u!”

Kerstactie: 500 Project Filippus groepen starten in Albanië!

Veel inwoners van Albanië zijn op zoek naar hoop in hun leven. Met behulp van Project Filippus bereiken we hen met het Evangelie. We willen 500 Project Filippus groepen starten in Albanië. Voor €75 starten we één nieuw Project Filippus groep van 12 personen. Help je mee?

Ik help mee, zodat er nog meer Project Filippus groepen kunnen opstarten in Albanië!