Over ons

Leestijd: 3 minuten

Missie

Bible League ondersteunt wereldwijd lokale hulpbehoevende kerken door te voorzien in Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens veranderen door Gods Woord.

Al meer dan 75 jaar helpt Bible League mensen om Gods Woord te lezen en begrijpen. Vandaag de dag werkt Bible League in zes regio’s: Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Bible League ondersteunt kerken met Bijbels en programma’s, zodat zij mensen kunnen bereiken met Gods Woord. Naast Project Filippus, het programma waarmee gelovigen anderen helpen de Bijbel te lezen en te begrijpen, biedt Bible League een Alfabetiseringsprogramma aan en een Gemeentestichter Training. Met het alfabetiseringsprogramma leren mensen lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. De Gemeentestichter Training stelt deelnemers in staat om nieuwe kerken te stichten op plekken waar nog geen kerk is, om gelovigen zo de mogelijkheid te geven om naar de kerk te gaan. Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Bij Bible League kunnen we geen mensen tot geloof brengen, dat doet God Zelf door Zijn Woord en Geest. Maar we kunnen wel zorgen dat zoveel mogelijk mensen bereikt worden met het Woord van God.

Gods Woord lezen én begrijpen

Kerken verspreiden de Bijbel niet alleen, ze voeren ook een programma uit om te zorgen dat de Bijbel daadwerkelijk opengaat. Binnen dat programma is er altijd iemand die uitleg geeft. Hierdoor leren deelnemers de Bijbel lezen en begrijpen. Zo wortelt het Woord van God in het leven van een man, een vrouw, een kind, een tiener of een gemeenschap.

De programma’s van Bible League

Alfabetisering

Wereldwijd kunnen 775 miljoen volwassenen – ongeveer 10% van de wereldbevolking – niet lezen of schrijven. Hierdoor worden hun kansen op de arbeidsmarkt kleiner en ligt het gevaar van een leven in armoede op de loer. Via de alfabetiseringscursus leren mensen lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. Het resultaat is zowel geestelijk als sociaal-economisch.

Bekijk meer
Project Filippus

De kern van het werk van Bible League is Project Filippus. Gebaseerd op het verhaal van Filippus in Handelingen 8 waarin hij vraagt: ‘Begrijp je ook wat je leest?’ Het antwoord, ‘Hoe zou ik dat kunnen als niemand mij de weg wijst?’, laat zien dat het belangrijk is dat iemand het uitlegt. Binnen Project Filippus leren gelovigen het Evangelie verspreiden waardoor ook anderen toegang krijgt tot de Bijbel.

Bekijk meer
Gemeentestichter Training

Gemeentestichters leren mensen bereiken met het Evangelie, een gemeente te stichten en door te laten groeien. Het is van essentieel belang dat ze onderdeel zijn van hun eigen cultuur. Wanneer er mensen tot geloof komen in gebieden waar nog geen kerk is, kunnen ze dan een gemeente stichten zodat de nieuwe gelovigen de mogelijkheid hebben om naar de kerk te gaan.

Bekijk meer