Nederland

Leestijd: 3 minuten

Stel je voor: “Je ontvangt je eerste Bijbel, je slaat het boek open en begint te lezen. Maar begrijp je wel wat je leest?” De Bijbel is het meest bekende en gelezen boek ter wereld, maar het is tevens ook een boek dat voor de meesten wel wat uitleg kan gebruiken. Daar helpt Project Filippus bij. Een Bijbelstudie waarbij je de Bijbel leert lezen, begrijpen én ook doorgeven aan anderen.

Project Filippus

Alleen een Bijbel ontvangen is vaak niet het levensveranderende aspect, maar juist de Bijbel leren lezen, begrijpen én Jezus Christus ook werkelijk leren kennen. Door middel van de Bijbelstudie Project Filippus leren de deelnemers samen met anderen Gods Woord kennen. Wanneer ze Project Filippus hebben afgerond, ontvangt elke deelnemer een eigen Bijbel. Daarna hebben zij de mogelijkheid om zichzelf verder te laten trainen tot een Filippus (een Bijbelstudieleider) om zo weer een nieuwe Bijbelstudiegroep op te starten in hun omgeving.

Project Filippus ook in Nederland

Wat wij wereldwijd doen, kan ook in Nederland! Er is studiemateriaal beschikbaar om ook Project Filippus in Nederland uit te voeren. Het boekje dat gebruikt wordt heet: ‘Jagen naar het Doel’. Dit boekje bevat Bijbelstudies die jou helpen om te ontdekken wat er in Gods Woord staat én hoe je kan groeien in discipelschap. Dit doe je samen met een groep van ongeveer 12 deelnemers. Want hoe lastig kan het zijn om te praten over Jezus Christus met anderen die Hem nog niet kennen? Misschien heb jij wel te maken met onbegrip in jouw omgeving of weet je niet zo goed ‘hoe’ je dat moet doen? Tijdens zo’n Bijbelstudie leer je anderen kennen en ga je samen ontdekken hoe je dit vorm kan geven en dat hoef je niet (meer) alleen te doen.

De training bestaat in totaal uit 20 lessen, die zijn opgedeeld in 2 delen:

  • Deel 1 (8 lessen) geeft je enkele basisgereedschappen om je te helpen groeien in je nieuwe leven als volgeling van Jezus Christus. Het helpt je om geestelijk volwassen te worden in Hem.
  • Deel 2 (12 lessen) concentreert zich op het belang van het in de praktijk brengen van dat nieuwe leven, onder leiding van Christus, binnen de geloofsgemeenschap: de kerk. Het helpt je om verder te groeien en te leren over Gods Woord, te genieten van een leven in gehoorzaamheid aan God en om deel te zijn van een kerk.
Online Bijbelstudie

Momenteel draait de eerste online Bijbelstudie van Project Filippus in Nederland. Het is de intentie om dit verder uit te rollen binnen Nederland. Mocht je interesse hebben om zelf een Bijbelstudiegroep op te richten en/of wil je gebruik maken van dit lesmateriaal? Dat kan! Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen met jou hoe we jou daarin kunnen faciliteren. Stuur een e-mail naar: info@bibleleague.nl of bel ons tijdens kantoortijden op 033 472 58 00