Wat we doen

Leestijd: 3 minuten

Toegang tot de Bijbel, voor iedereen

We ondersteunen wereldwijd de hulpbehoevende kerk door te voorzien in Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens veranderen door Gods Woord.

Project Filippus

Dit project is gebaseerd op het verhaal van Filippus in Handelingen 8. In dit verhaal ontmoet hij een Ethiopische reiziger, die de Bijbel  leest. Filippus vraagt hem: ‘’Begrijpt je ook wat je leest?’’. Dat blijkt niet het geval en Filippus legt het Bijbelgedeelte aan hem uit. Dit is wat we in Project Filippus ook aan gelovigen leren: de Bijbel begrijpen en ook weer aan anderen uit kunnen leggen.

Alfabetisering

Wereldwijd kunnen 775 miljoen volwassenen – ongeveer 10% van de wereldbevolking – niet lezen of schrijven. Hierdoor worden hun kansen op de arbeidsmarkt kleiner en ligt het gevaar van een leven in armoede op de loer. Door een Alfabetiseringscursus leren we mensen lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. Omdat zij hierdoor ook de Bijbel leren kennen en begrijpen, heeft de cursus niet alleen een sociaal-economische impact, maar ook een geestelijke.

Gemeentestichter Training

Gemeentestichters leren mensen te bereiken met het Evangelie, een gemeente te stichten en te laten groeien. Wanneer er mensen tot geloof komen in gebieden waar nog geen kerk is, kunnen ze een gemeente stichten zodat de nieuwe gelovigen zich hierbij aan kunnen sluiten.