Azië

Leestijd: 3 minuten

Kerken in Azië groeien

De kerk in Azië groeit, ondanks toenemende vervolging van gelovigen en een groeiend aantal wetten en regels die het moeilijker maken het Evangelie te delen. U kunt mensen helpen die in armoede leven en geen toegang hebben tot Gods Woord. Mensen die gevlucht zijn, migranten, volwassenen en kinderen die vervolgd worden, in armoede leven of geen toegang tot een Bijbel hebben. Meer dan ooit is er nu de mogelijkheid om mensen te bereiken met Gods Woord, waardoor hun levens zullen veranderen. Met jouw hulp krijgen mensen toegang tot de Bijbel en wordt de hulpbehoevende kerk in Azië toegerust met training en materiaal.

Het werk in Azië

De hulpbehoevende kerk in Bangladesh, Cambodja, India, Indonesië, Maleisië, Nepal, de Filipijnen, Sri Lanka, Thailand en Vietnam worden getraind om Project Filippus uit te voeren. Daarmee maken zij mensen bekend met het Woord van God en moedigen mensen aan te leven als discipel en het Evangelie verder te verspreiden.

De Gemeentestichter Training stelt mensen in staat een kerk te stichten op plaatsen waar dat hard nodig is; op plaatsen waar nu nog geen kerk is. Door de Alfabetiseringscursus leren kinderen en volwassenen lezen en schrijven op basis van de Bijbel. Ze leren hun moedertaal, zoals Bengali of Hindi, of leren Engels als tweede taal. Mensen die niet naar een kerk of Bijbelstudie gaan kunnen op deze manier bereikt worden met het Evangelie. De impact van Gods Woord in Azië groeit en levens veranderen, mede dankzij jouw hulp.

Lees verhalen uit Azië

Vele verhalen met getuigenissen krijgen we binnen vanuit Azië. Kishan uit India groeit op in een hindoegezin en stotterde heel erg. Hij viel buiten de boot, maar dan vertelt zijn broer het Evangelie. Hij geeft zijn leven aan Jezus en hij kan opeens weer normaal spreken. Voor Boru is het werken op het land zwaar en door corona werd het nog moeilijker. Totdat ze wordt uitgenodigd door de buren om naar de kerk te gaan. Haar leven verandert toen zij Jezus Christus leerde kennen. Diwa moest samen met haar gezin Marawi ontvluchten vanwege een oorlog. Ze heeft geen hoop, totdat ze via een echtpaar het Evangelie te horen kreeg. Haar leven veranderd en ze ervaart nu vreugde en vrede en heeft weer hoop voor de toekomst.

Help je mee?

Hierboven kun je alle verhalen uit Azië lezen. Mede door jullie hulp hebben deze mensen kansen gekregen in hun leven die ze anders niet hadden gekregen. Levens zijn 180 graden omgedraaid doordat zij het Evangelie hoorde. Ze kregen weer hoop en zijn nu vrijmoedig om het Evangelie verder te verspreiden. Help je mee om het Evangelia in Azië nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!