Bijbels voor Oekraïense vluchtelingen

Leestijd: 2 minuten

Inwoners van Oekraïne zijn op de vlucht

Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht. In landen als Polen en Roemenië worden ze opgevangen. Lokale kerken helpen hen met onderdak, voedsel en medicijnen.

Eén van de partners van Bible League schrijft: “De pijn van deze mensen is enorm. Ze zijn niet bang en tonen geen wanhoop, maar wel angst voor het onbekende. Wij kunnen hen hoop bieden door het Woord van God, woorden van hoop, troost en kracht. Maar we hebben geen Bijbels in het Oekraïens.”

We hoeven je niet te vertellen hoe schrijnend de situatie in Oekraïne en de buurlanden is. Er zijn al bijna 4,5 miljoen mensen op de vlucht. Alles hebben ze achter moeten laten. Of ze hun thuis ooit nog terug zullen zien, is hoogst onzeker.

Velen van hen zoeken hun toevlucht in buurlanden als Polen en Roemenië. De openheid voor Gods Woord is groot. Samen met Bible League uit andere landen willen we zoveel mogelijk Bijbels beschikbaar stellen.

Help je mee?

Help mee door te bidden en door onze noodhulp actie te steunen, zodat Oekraïense vluchtelingen de hoopvolle boodschap van het Evangelie ontvangen! Voor 6 euro geef  je iemand een eigen Bijbel. Lokale christenen in Polen en Roemenië staan klaar om die Bijbels uit te delen. Laat ze niet met lege handen staan!