Evangelieverspreiding wereldwijd

Leestijd: 3 minuten

Een nieuw leven met Jezus Christus

Nathalie Iseme (37) komt uit Haïti, maar woont sinds 2014 in de Dominicaanse Republiek. De buurt waar zij woont is niet echt ontwikkeld. Er is daar bijna geen werk, dus de lokale bevolking gaat naar andere wijken om te werken. In haar geval maakt ze soms schoon bij mensen thuis in verschillende buurten. “Het leven is een beetje moeilijk voor mij, maar God helpt me.”

Van Haïti naar de Dominicaanse Republiek

“Voordat ik tot geloof kwam, kreeg ik drie kinderen met een man in Haïti. Hij nam de verantwoordelijkheid voor de kinderen niet op zich en verstootte hen. We hadden een zwaar leven in Haïti, de kinderen en ik. Ze waren vaak hongerig en ik kon niet genoeg voor hen zorgen. Toen besloot ik hen mee te nemen en naar de Dominicaanse Republiek te verhuizen.”

Een nieuw leven met Jezus

Toen ze in de Dominicaanse Republiek aankwamen, was haar leven chaotisch. Ze wist niet hoe ze daar moest beginnen. Toen bezocht ze een kerk en leerde Jezus Christus kennen. “Ik was moe van de manier waarop ik vroeger leefde. Na twee jaar vond ik een man die van me houdt en we zijn getrouwd. Zijn naam is Teofa Prophete en hij speelt muziek in onze kerk. We kregen samen een dochter en twee van mijn zoons uit Haïti zijn nog steeds hier in de Dominicaanse Republiek bij me. Vandaag ben ik een gedoopte christen en werk ik in mijn kerk.”

Project Filippus

“Ik herinner me dat ik anderen wilde bereiken met het Evangelie, maar ik wist niet hoe ik het moest doen.” Toen kwam hun kerk in aanraking met de Bijbelstudie van Project Filippus. “Hallelujah! Wat een fantastische manier om te leren. Het is zo snel en gemakkelijk om nieuwe contacten te leggen.” Tijdens de COVID-periode zijn ze begonnen met het gebruik van de kleine groepsmethode van Project Filippus, zodat ze in kleinere groepen van 5 á 7 mensen konden samenkomen.”

Help je mee?

De getuigenis van Nathalie is één van de inspirerende voorbeelden van Gods genade en voorzienigheid. Dankzij haar geloof in Jezus Christus heeft ze niet alleen haar eigen leven getransformeerd, maar ook dat van haar kinderen en de gemeenschap waarin ze leeft. Wereldwijd zijn er mensen die Jezus Christus nog niet kennen. Help je mee om ook deze mensen ook te bereiken het Evangelie?

👉 Wil je meer inspirerende getuigenissen lezen? Kijk dan op deze pagina of volg ons op Facebook of Instagram.

Ik help mee om het Evangelie wereldwijd verder te verspreiden!