Filipijnse Nationale Politie ontvangt Bijbels

Leestijd: 1 minuut

Onze collega in de Filipijnen zag deze foto voorbijkomen en herkende direct de Bijbel die zij verspreid hadden. Lees hier hoe die Bijbel daar terechtkwam.

Vanwege het Coronavirus geldt in de Noordelijke regio’s van de Filipijnen al 1,5 maand een lockdown. Tientallen miljoenen mensen kunnen daardoor hun huis niet uit. In veel arme wijken raken mensen in paniek, omdat ze door de lockdown niet kunnen werken en er daardoor geen geld is om hun gezinnen te voeden. De regering is wanhopig op zoek naar fondsen om in de eerste levensbehoeften van deze gezinnen te voorzien.

Terwijl veel mensen al lange tijd hun huis niet uit kunnen, brengen ze veel tijd door op sociale media. Ze zijn op zoek naar updates van vrienden en familie. ‘’Ik was daar ook naar op zoek,’’ zegt onze collega uit de Filipijnen, ‘’en toen kwam ik deze foto tegen. Het is een foto van leden van de Filipijnse Nationale Politie, die samen aan het bidden zijn. Ik herkende de Bijbel op tafel meteen. Dat is een Bijbel die wij hier verspreid hebben!’’

‘’Ik nam contact op met de persoon die de foto plaatste en via de Facebook-chat raakten we in gesprek. Hij bleek een luitenant te zijn uit San José op het eiland Mindoro. Hij vertelde me dat iemand deze Bijbels had verstrekt aan het politiebureau en dat ze er ontzettend dankbaar voor zijn. Het samen bidden en Bijbellezen geeft hen de kracht en de verbondenheid om in de Coronacrisis samen in de frontlinie te kunnen staan. Op de foto waren ze God juist aan het danken voor de Bijbels.’’ Dit is de vertaling van hun gebed:

‘’Vader, in tijden als deze vergeten we U niet. We buigen ons van harte en nederig voor U. Genees alstublieft ons land, genees alle mensen in de wereld.

We beschouwen onszelf als zondaars en we vragen om vergeving. Reinig ons hart, reinig onze ziel. Te midden van deze situatie kunnen we niets doen als we ons vertrouwen niet in U stellen. We zijn ervan overtuigd dat u ons nooit zult verlaten. Amen!’’