Gebedsweek

Leestijd: 1 minuut

Al tientallen jaren wordt Haïti geteisterd door natuurrampen, schrijnende armoede en nietsontziend geweld. Het afgelopen jaar werd het land opgeschrikt door de moord op de president, een aanslag op de premier, een verwoestende aardbeving en talloze ontvoeringen door rivaliserende bendes. Meer dan ooit hebben mensen hier ons gebed nodig. 7 dagen lang vormen we een muur van gebed rondom Haïti. Bid je mee? Hieronder vind je de gebedspunten voor iedere dag.

Bid om kracht en Gods leiding om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor Bilda, de directeur van Bible League Haïti, en zijn medewerkers. Ze werken onder zeer onveilige omstandigheden.

Bid dat er hoop en liefde komt en dat ontvoeringen en geweld zullen wijken door het licht van Gods Woord.

Bid dat meer en meer mensen bereikt worden met het Woord van God. En dat de hoop van het Evangelie de wanhoop en angst op Haïti laat verdwijnen.

Bid voor een stabiele regering die het belang van het land en de wederopbouw vooropstelt. En voor herstel van vertrouwen in de regering.

Bid om bescherming en standvastigheid voor Pastor Stanis en zijn familie. In november werden hij en zijn gezin aangevallen. Daarbij kwam zijn zoontje van 8 jaar om het leven en raakten meerdere gezinsleden gewond. Op de foto zie je hem met zijn vrouw en andere zoon.

Bid voor goede plannen en juiste investeringen van de overheid, zodat de  wederopbouw vorm krijgt en er perspectief ontstaat.

Bid voor alle medewerkers van Bible League op Haïti en alle lokale kerken en vrijwilligers die dagelijks met gevaar voor eigen leven hun werk voor God doen.