Leestijd: 3 minuten

Afgelopen jaar mochten we ruim 2,8 miljoen mensen bereiken met Gods Woord! Een enorm aantal, waarbij het niet om het getal gaat maar om de personen. Ruim 2,8 miljoen indrukwekkende verhalen, waar elke keer weer uit blijkt dat Gods Woord levend en krachtig is! Want zoals in Jesaja 55 staat beschreven zal Zijn Woord niet vruchteloos terugkeren.

“Want zoals regen of sneeuw neerdaalt van de hemel en daarheen niet terugkeert, maar de aarde doorvochtigt en maakt dat zij voortbrengt en doet opkomen, zaad geeft aan de zaaier en brood aan de eter, zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat: het zal niet vruchteloos tot Mij terugkeren, maar het zal doen wat Mij behaagt, en het zal voorspoedig zijn in hetgeen waartoe Ik het zend.”

Jesaja 55:10
Ruth uit Nicaragua

Hier kan Ruth van getuigen. Veertien jaar geleden stond ze op de vuilnisbelt waar ze woonde met haar man en vijf kinderen. Ze zei toen het volgende: “Als God bestaat, dan zal Hij niet toestaan dat ik hier leef. Als Hij mijn gezin herstelt, zal ik Hem met mijn hele leven dienen.”
En God verhoorde Ruths gebed. In de daaropvolgende maanden voorzag Hij in banen en een huis, zodat het gezin niet langer op de vuilnisbelt hoefde te wonen. Ruth herinnerde zich de belofte die ze aan God deed en begon een Bijbelstudiegroep in haar nieuwe huis. Wat begon met slechts een paar buren, is uitgegroeid tot een bloeiende kerk die ze vandaag de dag leidt. Lees hier het hele verhaal van Ruth.

Ohanna uit Armenië

Jaloezie speelde een grote rol in het leven van Ohanna. Ze gunde anderen geen succes, maar was alleen bezig met haar eigen succes. Totdat ze vanuit jaloezie meegaat met haar klasgenoten naar een Bijbelstudie van Project Filippus. Ze leert Jezus Christus kennen en dan leert ze dat Jezus haar kan veranderen. Ze bidt tot Jezus en haar leven verandert. Ze is niet meer jaloers, maar ervaart nu vrijheid en vrede. Ze droomt er zelfs van om andere mensen in Armenië over Jezus Christus te vertellen. Lees hier het hele verhaal van Ohanna.

Mensen bereiken die verloren dreigen te gaan

Zoveel mensenlevens die dreigde verloren te gaan zijn bereikt door Gods Woord. En daar zijn wij God enorm dankbaar voor, maar ook jou! Zonder jouw betrokkenheid hadden wij ons werk in 2023 niet kunnen doen. We kijken uit naar wat God dit jaar allemaal gaat doen. Benieuwd naar nog meer indrukwekkende verhalen? Lees ze hier of volg ons op Facebook of Instagram en lees nog meer verhalen wereldwijd.